Τρίτη, 23 Απρ.
19oC Αθήνα

Άρτα: Βυθισμένη στην θλίψη η τοπική κοινωνία για το 5,5 μηνών βρέφος – Σκηνές αρχαίας τραγωδίας στο νοσοκομείο

Άρτα: Βυθισμένη στην θλίψη η τοπική κοινωνία για το 5,5 μηνών βρέφος – Σκηνές αρχαίας τραγωδίας στο νοσοκομείο

Οι κάτοικοι της Άρτας και των γύρω χωριών δεν μπορούν ακόμα να πιστέψουν την ανείπωτη τραγωδία που συνέβη την περασμένη Τρίτη, με θύμα ένα βρέφος 5,5 μηνών, το οποίο πέθανε μόνο και αβοήθητο μέσα στο αυτοκίνητο που το είχε ξεχάσει ο πατέρας του για ώρες.

Φίλοι και συγγενείς της οικογένειας από την Άρτα είναι σοκαρισμένοι για το χαμό του βρέφους και από το στόμα τους βγαίνουν μόνο λόγια παρηγοριάς, καθώς ο πόνος και το σοκ της απώλειας γιγαντώνονται.

«Ο ανιψιός μου είναι αναίσθητος μέσα στο νοσοκομείο. Το αγαπούσε αυτό το παιδί. Είναι σε αφασία μετά από αυτό που έγινε» λέει στο newsit.gr θείος του πατέρα που ξέχασε το άτυχο παιδί το μοιραίο πρωινό της Τρίτης. Και προσθέτει πως «δεν κατάλαβε ότι ξέχασε το παιδί. Κάθε πρωί το πήγαινε αυτός στο σχολείο και η μητέρα το έπαιρνε τα μεσημέρια. Είναι συγκλονισμένος».

Το ίδιο συγκλονισμένος είναι και ο θείος της 27χρονης μητέρας του παιδιού καθώς μιλώντας στο newsit.gr λέει χαρακτηριστικά πως «δεν είχαν προβλήματα, δεν είχα ακούσει ποτέ τίποτα. Τι να πεις; Ο άνθρωπος άμα αφαιρέθηκε, άμα σταμάτησε το μυαλό να λειτουργεί».

Την ίδια ώρα ένας οικογενειακός φίλος των γονιών του άτυχου 5,5 μηνών παιδιού αναφέρει στο newsit gr: «Όλοι μας οφείλουμε να συμπαρασταθούμε και στις δύο πλευρές, να μην διχαστεί το ζευγάρι, να μείνουν ενωμένοι».

Σκηνές αρχαίας τραγωδίας στο νοσοκομείο της Άρτας

Όπως είναι φυσικό, η είδηση του άδικου χαμού του βρέφους έχει συγκλονίσει όλο το πανελλήνιο.

Μετά τον θάνατο του 5,5 μηνών κοριτσιού εκτυλίσσονται στο νοσοκομείο της Άρτας σκηνές αρχαίας τραγωδίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 37χρονος πατέρας που είναι από την πρώτη στιγμή σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, μεταφέρθηκε και στην ψυχιατρική κλινική του νοσοκομείου. Μέχρι και το απόγευμα της Τετάρτης νοσηλευόταν φρουρούμενος σε ειδικό θάλαμο του νοσοκομείου.

Έχοντας στο πλευρό της την οικογένειά της και ψυχολόγους και η 27χρονη δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει τον ξαφνικό χαμό του μικρού της κοριτσιού και νοσηλεύεται και εκείνη σε ειδικό θάλαμο, προκειμένου να της παρασχεθεί ψυχολογική και ιατρική υποστήριξη.

Ο 37χρονος πατέρας αναμένεται να απολογηθεί την Παρασκευή στις 11 το πρωί και κατηγορείται για κακούργημα και πιο συγκεκριμένα για θανατηφόρα έκθεση του παιδιού του.

Τα αίτια του θανάτου του βρέφους στην Άρτα, όπως έδειξαν τα πρώτα στοιχεία της νεκροψίας και νεκροτομής, ήταν η έλλειψη οξυγόνου και θερμοπληξία.

Το Σάββατο η κηδεία

Η κηδεία του 5,5 μηνών κοριτσιού από την Άρτα θα γίνει το Σάββατο στις 12:00 το μεσημέρι στην Περδικορράχη.

Για να ταφεί όμως με θρησκευτική τελετή η εκκλησία ζητά να έχει βαφτιστεί. Για το λόγο αυτό, θα προηγηθεί μια ειδική ευχή από τον ιερέα στην οποία το άτυχο κοριτσάκι θα πάρει το όνομα Λυδία – Ελένη, και στη συνέχεια θα γίνει η τελετή της κηδείας.

Ρεπορτάζ: Άννα – Τριανταφυλλιά Τσούτσα

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις