Δευτέρα, 29 Απρ.
22oC Αθήνα

Άρτα: Ζωή μέσα από τον θάνατο 19χρονου οδηγού σε τροχαίο – Στο Ιπποκράτειο τα όργανά του

Άρτα: Ζωή μέσα από τον θάνατο 19χρονου οδηγού σε τροχαίο – Στο Ιπποκράτειο τα όργανά του

Δώρα ζωής από τον θάνατο ενός 19χρονου οδηγού στην Άρτα. Η δωρεά οργάνων του αδικοχαμένου παιδιού, δίνει θέση στις μεταμοσχεύσεις που πρόκειται να ξεκινήσουν μέσα στις επόμενες ώρες. Το μοιραίο τροχαίο είχε σημειωθεί στα τέλη του 2022…

Ο 19χρονος οδηγός έχασε τη μάχη, μετά το τροχαίο στην Άρτα και οι γονείς του, έδωσαν τη συγκατάθεσή τους, για να ξεκινήσει η δωρεά οργάνων του παιδιού τους. Θα γίνουν μεταμοσχεύσεις και οι γιατροί ευελπιστούν να σωθούν άνθρωποι που χαροπαλεύουν. Ο άτυχος νεαρός είχε μεταφερθεί βαριά τραυματισμένος μετά το τροχαίο και οι γιατροί δεν κατάφεραν να τον κρατήσουν στη ζωή. Οι άλλοι 3 που επέβαιναν στο ίδιο αυτοκίνητο, που βλέπετε στο παρακάτω βίντεο, απεγκλωβίστηκαν χωρίς να έχουν τραυματιστεί σοβαρά.

Ο ένας νεφρός και το ήπαρ του 19χρονου από την Άρτα που είχε τραυματιστεί σοβαρά σε τροχαίο, στο Αγρίνιο, στις 27 Δεκεμβρίου, έφτασαν το μεσημέρι στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, καθώς οι γονείς του παιδιού αποφάσισαν να δωρίσουν τα όργανά του και να δώσουν ζωή σε άλλους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας.

Ήδη έχουν κληθεί οι υποψήφιοι λήπτες, θα γίνει άμεσα το τεστ ιστοσυμβατότητας και το απόγευμα θα αρχίσουν οι μεταμοσχεύσεις. Το πρωί, τρεις ιατρικές ομάδες από Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Γιάννενα, βρέθηκαν στο νοσοκομείο Άρτας για να λάβουν τα όργανα του 19χρονου.

Ο 19χρονος είχε τραυματιστεί σοβαρά σε τροχαίο που έγινε στο Αγρίνιο στις 27 Δεκεμβρίου, όταν το ΙΧ που οδηγούσε «καρφώθηκε» σε κολώνα στο κέντρο της πόλης και για τον απεγκλωβισμό του είχε στηθεί ολόκληρη επιχείρηση από την Πυροσβεστική.

Νοσηλευόμενος από τότε αρχικά στο Νοσοκομείο Αγρινίου και ακολούθως στη ΜΕΘ Άρτας, ο νεαρός υπέκυψε τελικώς στα τραύματά του, βυθίζοντας στο πένθος οικογένεια, συγγενείς, φίλους και όλη την τοπική κοινωνία.

Από την πρώτη στιγμή, η κατάσταση της υγείας του, χαρακτηριζόταν ως εξαιρετικά κρίσιμη και οι φόβοι επιβεβαιώθηκαν ανήμερα των Θεοφανείων. Μέσα σε αυτές τις στιγμές οδύνης, η οικογένειά του βρήκε το θάρρος, το κουράγιο να χαρίσει ζωή. Πήρε την γενναία απόφαση να δωρίσει τα όργανα του αδικοχαμένου παιδιού της.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις