Σάββατο, 27 Απρ.
15oC Αθήνα

Άρχισαν στα Μάταλα τα γυρίσματα της ταινίας “Η παραλία” (pics)

Άρχισαν στα Μάταλα τα γυρίσματα της ταινίας “Η παραλία” (pics)
ΦΩΤΟ cretapost

Σε κινηματογραφικό… “πλατό” μετατράπηκε η ιστορική παραλία των Ματάλων με αφορμή τα γυρίσματα της ταινίας «Η παραλία».

Τα γυρίσματα ξεκίνησαν χθες, Σάββατο, με έναν γάμο που έγινε, μεταξύ «χίπιδων» στα Μάταλα.

Σύμφωνα με το «Δια-SOS-τε τη Μεσαρά», στην παραλία βρέθηκαν, εκτός από τους συντελεστές, πλήθος κόσμου μεταξύ αυτών και ο δήμαρχος Φαιστού Γρηγόρης Νικολιδάκης ο οποίος σε δηλώσεις του ανέφερε πως στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι η ενίσχυση του πολιτισμού, ειδικότερα σ’ αυτή τη δύσκολη συγκυρία, αλλά και η ανάδειξη του Δήμου που διαθέτει αρκετές ομορφιές και πλήθος σημείων φυσικού κάλλους.

Την ίδια ώρα, η σκηνοθέτης της ταινίας κ. Λουκάτου ευχαρίστησε θερμά το Δήμαρχο για την υποδοχή καθώς και τους ανθρώπους του Δήμου Φαιστού για την αποδοχή και τη φιλοξενία.

Η ταινία γυρίζεται μα αφορμή τον εορτασμό των 50 χρόνων από το κλείσιμο των ιστορικών σπηλιών, ενώ στην «Παραλία» πρωταγωνιστεί ο κρητικός ηθοποιός, γνωστός και ως «Κωνσταντής» στις Άγριες Μέλισσες, Γιάννης Κουκουράκης.

Η «Παραλία» βασίζεται στο βιβλίο της Πηνελόπης Κουρτζή «Το κορίτσι με το σαλιγκάρι» που θα κυκλοφορήσει το φθινόπωρο από τις εκδόσεις «Ψυχογιός». Τόσο η ταινία, όσο και το βιβλίο πραγματεύονται μια ιστορία αγάπης κάποιο καλοκαίρι στα Μάταλα.

Πηγή: cretapost

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις