Σάββατο, 20 Απρ.
17oC Αθήνα

Ατύχημα σε αγώνα MotoCross στα Γιαννιτσά – Live News: Οι μαρτυρίες των συγγενών των δύο τραυματιών

Ατύχημα σε αγώνα MotoCross στα Γιαννιτσά – Live News: Οι μαρτυρίες των συγγενών των δύο τραυματιών

Συγκλονίζει το ατύχημα σε αγώνα MotoCross στα Γιαννιτσά. Διασωληνωμένοι στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης παραμένουν οι δύο τραυματίες, δίνοντας αγώνα για να κρατηθούν στη ζωή.

Η μάχη των γιατρών να κρατήσουν στη ζωή τους δύο τραυματίες σε αγώνα MotoCross στα Γιαννιτσά, οι μαρτυρίες στενών συγγενών τους στο Live News, μαζί με τα ντοκουμέντα και την ανάλυση του ατυχήματος, ρίχνουν φως στα όσα έγιναν από τη μία στιγμή στην άλλη.

Όλα έγιναν λίγα λεπτά μετά την εκκίνηση του αγώνα. Στο τέλος του πρώτου γύρου, στο μεγάλο άλμα, ο 16χρονος οδηγός έχασε τον έλεγχο, παρέσυρε το υποτυπώδες προστατευτικό και έπεσε στον κόσμο που υπήρχε στα πιτς.

Ο 16χρονος τραυματίας ανήκει στην ομάδα τεχνικού τμήματος και έβλεπε τον αδερφό του να τρέχει στη πίστα. Ο 27χρονος, που επίσης χαροπαλεύει, είναι οδηγός motocross, γνωστός στην περιοχή των Γιαννιτσών και εκείνη την ώρα ετοιμαζόταν να μπει στον αγώνα.

Ατύχημα σε αγώνα MotoCross στα Γιαννιτσά: Τα δραματικά δευτερόλεπτα

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, η αγωνιστική μηχανή παρέσυρε την προστατευτική περίφραξη με τον ένα τραυματία να χτυπάει από την κολόνα που υπήρχε στο σημείο και κατέρρευσε. Ο δεύτερος χτυπήθηκε από το κράνος του 16χρονου οδηγού.

Στα πιτς την ώρα του ατυχήματος βρίσκονταν δέκα άτομα, όμως, περιθώρια αντίδρασης εκείνα τα δραματικά δευτερόλεπτα δεν είχε κανείς τους. Ο 16χρονος δεν κατάφερε να μείνει εντός και το ατύχημα, από τη στιγμή που υπήρχε κόσμος ήταν αναπόφευκτο.

Όπως αποδεικνύεται και εκ του αποτελέσματος, τα μέτρα ασφαλείας δεν ήταν αρκετά. Η συρμάτινη περίφραξη διαλύθηκε και οι δύο τραυματίες να χαροπαλεύουν.

Click4more: Ατύχημα σε αγώνα MotoCross στα Γιαννιτσά: Ελπίζουν σε ένα θαύμα για τους δυο τραυματίες

Η περίφραξη που είχε τοποθετηθεί, ουσιαστικά βοηθούσε τον κόσμο που υπήρχε στο σημείο να κρατιέται για να παρακολουθεί και όχι για να αποτρέψει ένα ατύχημα. Για ακόμα μία φορά, οι διοργανωτές ενός αγώνα μηχανοκίνητου αθλητισμού πήραν άδεια αλλά κανείς όπως φαίνεται δεν μπήκε στη διαδικασία να ελέγξει αν τα μέτρα είναι τα ενδεδειγμένα.

Ατύχημα σε αγώνα MotoCross στα Γιαννιτσά: Μάχη στην εντατική 

«Οι δύο τραυματίες μεταφέρθηκαν σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο Γιαννιτσών και στη συνέχεια με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης όπου διασωληνώθηκαν με σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις…», δήλωσε ο δήμαρχος Πέλλας, Γρηγόρης Στάμκος.

Μετά το ατύχημα συνελήφθησαν τόσο ο 16χρονος οδηγός της μηχανής που έπεσε στο πλήθος όσο και ο 60χρονος υπεύθυνος για την ασφάλεια του αγώνα. Κι οι δυο αφέθηκαν ελεύθεροι λίγη ώρα μετά τη σύλληψή τους.

Σε βάρος του 16χρονου οδηγού και του υπεύθυνου ασφαλείας του αγώνα, σχηματίστηκε δικογραφία κατά περίπτωση για πρόκληση σωματικών βλαβών από αμέλεια κι μη τήρηση των μέτρων ασφαλείας.

Ατύχημα σε αγώνα MotoCross στα Γιαννιτσά: Συγκλονίζει ο πατέρας του 27χρονου

Μιλώντας στο Live News και τον Νίκο Ευαγγελάτο ο πατέρας του 27χρονου τραυματία, Βασίλης Γεωργαντάς, τόνισε ότι ο γιος του παραμένει σε κώμα, καθώς δεν έχει επανέλθει μετά το πολύωρο χειρουργείο.

Όπως σημείωσε, ο 27χρονος τραυματίστηκε από ένα σίδερο που έπεσε πάνω του και όχι η μοτοσυκλέτα που έφυγε εκτός πίστας. «Ήμουν απέναντι από το σημείο, είδα τι έγινε και γύρισα και είδα το γιο μου κάτω», υπογράμμισε ο κ. Γεωργαντάς.

Παράλληλα, τόνισε ότι ο ίδιος ήταν εκείνος που έβαλε τον γιο του στο ασθενοφόρο και τον μετέφερε στο νοσοκομείο στα χέρια, γιατί δεν υπήρχε γιατρός!

Παρακολουθήστε από το Live News με τον Νίκο Ευαγγελάτο όλες τις τελευταίες εξελίξεις για το σοκαριστικό ατύχημα στα Γιαννιτσά:

 

πηγή: MEGA

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις