Σάββατο, 4 Μαΐ
17oC Αθήνα

Αχαΐα: 4 συλλήψεις για κύκλωμα ναρκωτικών – Βρέθηκαν 12 κιλά κάνναβης και σχεδόν μισό κιλό κοκαΐνη

Αχαΐα: 4 συλλήψεις για κύκλωμα ναρκωτικών – Βρέθηκαν 12 κιλά κάνναβης και σχεδόν μισό κιλό κοκαΐνη
ΦΩΤΟ ΕΛ.ΑΣ.

Μετά από πολύμηνη έρευνα του τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών εξαρθρώθηκε η εγκληματική οργάνωση που φέρεται να έκανε συστηματική διακίνηση ναρκωτικών στην Αχαΐα.

Το μεσημέρι της Τετάρτης, στην Πάτρα, οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών έκαναν επιχείρηση στην οποία συνέλαβαν, τέσσερις άνδρες που κατηγορούνται ότι είναι μέλη της εγκληματικής οργάνωσης. Επίσης, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός αλλοδαπού, αρχηγού της οργάνωσης, ο οποίος αναζητείται για να συλληφθεί.

Σε βάρος των μελών της εγκληματικής οργάνωσης σχηματίστηκε, κακουργηματικού χαρακτήρα, δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και της διακίνησης ναρκωτικών.

Πώς έγιναν οι συλλήψεις

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών, εντόπισαν τον αλλοδαπό συλληφθέντα τη στιγμή που πλησίαζε δασική έκταση, σε επαρχιακή οδό σε περιοχή της Πάτρας, όπου τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης διατηρούσαν χώρο αποθήκευσης και απόκρυψης των ναρκωτικών ουσιών.

Σε έρευνα που έγινε στο χώρο οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν:

 2.370 γραμμάρια κάνναβης ,
 203 γραμμάρια κοκαΐνης και
1 ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.

Σε έρευνες που ακολούθησαν σε τρεις ακόμα δασικούς χώρους, όπου η εγκληματική οργάνωση διατηρούσε χώρους αποθήκευσης ναρκωτικών ουσιών, καθώς και στα σπίτια των κατηγορούμενων, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατάσχεσαν τα εξής :

 9 κιλά και 916 γραμμάρια κάνναβης,
 270 γραμμάρια κοκαΐνης,
 43 γραμμάρια ηρωίνης,
8 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας ,
215 ευρώ,
10 κινητά τηλέφωνα,
2 αυτοκίνητα και 2 μοτοσικλέτες, που χρησιμοποιούσαν οι κατηγορούμενοι για την μεταφορά των ναρκωτικών ουσιών.

Επιπλέον, οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών, εντόπισαν σε περιοχή της Κορινθίας εγκαταλελειμμένο αυτοκίνητο, που χρησιμοποιούσε ο αρχηγός της οργάνωσης και με τη συνδρομή του αστυνομικού σκύλου «Ρίκι», έγινε έρευνα στο όχημα, κατά την οποία βρέθηκε και κατασχέθηκε κοκαΐνη, συνολικού βάρους 10,2 γραμμαρίων.

Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης λάμβαναν ιδιαίτερα μέτρα προφύλαξης κάνοντας συχνές αλλαγές οχημάτων και διευθύνσεων κατοικίας, για να δυσκολεύουν τους αστυνομικούς να τους εντοπίσουν και να τους συλλάβουν.

Το παράνομο περιουσιακό όφελος για τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης από την διακίνηση των ναρκωτικών φτάνει τις 224.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις