Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Αχαΐα – κορονοϊός: Καμπανάκι μετά την έκτακτη σύσκεψη – «Είμαστε στο κόκκινο»

Αχαΐα – κορονοϊός: Καμπανάκι μετά την έκτακτη σύσκεψη – «Είμαστε στο κόκκινο»

Συναγερμός στην Αχαΐα μετά τα αυξημένα κρούσματα Covid19. Εντατικοποίηση των ελέγχων και ενίσχυση των δράσεων ενημέρωσης των πολιτών για τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό αποφασίστηκαν κατά την διάρκεια σύσκεψης στην Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας, σήμερα, Παρασκευή (29.01.2021).

Στη σύσκεψη για την Αχαΐα συμμετείχε ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, ο οποίος ανέφερε ότι «οι ώρες που διανύουμε σε σχέση με την πορεία της πανδημίας, είναι κρίσιμες» και τόνισε:

«Δεν χρειάζονται ωραιοποιήσεις και στρογγυλέματα. Είμαστε λίγο πριν, ίσως και ώρες πριν από ένα πιθανό πισωγύρισμα που δεν αντέχουμε, ούτε ψυχολογικά, ούτε και οικονομικά. Οι αυξητικές τάσεις είναι ανησυχητικές, σε επίπεδο μάλιστα που μπορούν να μας βάλουν στο κόκκινο με ό,τι αυτό σημαίνει ως προς την ελευθερία μετακίνησης, εργασίας ή άλλης δραστηριότητας. Είναι στο χέρι μας να διαφυλάξουμε έστω και το ελάχιστο που μέχρι σήμερα έχουμε».

Αχαΐα: Καμία χαλάρωση και εφησυχασμός

Από την πλευρά του, και ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας, Χαράλαμπος Μπονάνος, τόνισε ότι «η κατάσταση είναι οριακή» και απηύθυνε έκκληση «στη συνείδηση κάθε συμπολίτη να εφαρμόσει πιστά τα μέτρα προφύλαξης και να μην κινείται χωρίς λόγο». Παράλληλα, επισήμανε ότι «οι ώρες είναι ιδιαίτερα κρίσιμες και το μήνυμα των ελεγκτικών αρχών θα είναι δυνατό σε κάθε σημείο παραβατικότητας», συμπληρώνοντας ότι «η εφαρμογή του νόμου θα γίνει προς κάθε κατεύθυνση, χωρίς καμία εξαίρεση».

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας, κατά την διάρκεια της σύσκεψης «συμφωνήθηκε πως δεν υπάρχει πλέον κανένα περιθώριο χαλαρότητας και εφησυχασμού και για τον λόγο αυτό, μεικτά κλιμάκια που θα συσταθούν θα πραγματοποιούν ελέγχους παντού και κυρίως στις περιοχές υψηλού συνωστισμού».

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις