Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Αχαϊα: Λύνεται το μυστήριο για τη φωτιά που απείλησε το στρατιωτικό αεροδρόμιο στην Άραξο

Αχαϊα: Λύνεται το μυστήριο για τη φωτιά που απείλησε το στρατιωτικό αεροδρόμιο στην Άραξο

Η φωτιά του περασμένου Σαββάτου προκάλεσε συναγερμό καθώς κάποια στιγμή απείλησε τις αποθήκες πυρομαχικών του αεροδρομίου. Τι δείχνουν τα πρώτα στοιχεία, για τον τρόπο που εκδηλώθηκε…

Σε πλήρη εξέλιξη είναι η έρευνα για τα ακριβή αίτια και τις συνθήκες της φωτιάς που εκδηλώθηκε το Σάββατο, εντός του στρατιωτικού αεροδρομίου της 116 Πτέρυγας Μάχης του Αράξου, στη Δυτική Αχαΐα. Την προανάκριση έχουν αναλάβει οι αρμόδιες υπηρεσίες της Πολεμικής Αεροπορίας και από τα μέχρι τώρα δεδομένα όπως πληροφορείται η εφημερίδα «Πελοπόννησος της Δευτέρας», αποκλείονται τα σενάρια του εμπρησμού ή της δολιοφθοράς.

Η φωτιά που έγινε αντιληπτή κοντά στο χώρο της περίφραξης του αεροδρομίου, από αγρότη ο οποίος και ενημέρωσε την Πυροσβεστική, φαίνεται πως δεν μπήκε από ανθρώπινο χέρι. Εκείνο που ερευνάται διεξοδικά με βάση την εικόνα που κατεγράφη κατά την αυτοψία στο χώρο του συμβάντος, από τα αρμόδια όργανα της 116 ΠΜ και της Πολεμικής Αεροπορίας, είναι σύμφωνα με πληροφορίες, η φωτιά να προκλήθηκε από σπινθήρα που προήλθε από βραχυκύκλωμα σε ηλεκτροφόρα καλώδια.

Η φωτιά εκδηλώθηκε σε έκταση με χαμηλή βλάστηση ενώ άμεσα κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, στην επιχείρηση κατάσβεσης πήραν μέρος δυο ελικόπτερα, δυο PZL, μονάδες της Πυροσβεστικής καθώς και μέσα και προσωπικό πυρόσβεσης της αεροπορικής βάσης.

Η φωτιά απομακρύνθηκε από τις εγκαταστάσεις του αεροδρομίου και την αποθήκη πυρομαχικών και έκαψε χαμηλή βλάστηση αλλά και ευκάλυπτους που υπήρχαν στο σημείο.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις