Σάββατο, 20 Απρ.
17oC Αθήνα

Αχαϊα: Πέθανε η σύγχρονη «Μήδεια» που σκότωσε το βρέφος της και το έβαλε στην κατάψυξη

Αχαϊα: Πέθανε η σύγχρονη «Μήδεια» που σκότωσε το βρέφος της και το έβαλε στην κατάψυξη

H παιδοκτόνος αποφυλακίστηκε για το έγκλημα που είχε συνταράξει την Αχαϊα και ολόκληρη τη χώρα. Το τέλος της δίκης της ζωής, ήρθε στο σπίτι που έμενε…

10 χρόνια μετά το έγκλημα, η παιδοκτόνος άφησε την τελευταία της πνοή, στο σπίτι που έμενε στην Αχαϊα. Η 41χρονη είχε αποφυλακιστεί και είχε επιστρέψει στα μέρη που ζούσε. Ο θάνατός της ξύπνησε μνήμες εφιαλτικές. Για μια υπόθεση που είχε σοκάρει το πανελλήνιο. Με ένα βρέφος να εντοπίζεται νεκρό, στην κούνια του σπιτιού από τον πατέρα του. Όπως είχε πει η δολοφόνος, το χτύπησε για να φάει και όταν κατάλαβε πως το είχε σκοτώσει το έβαλε στην κατάψυξη. Αμέσως μετά, για να ξεγελάσει τον άντρα της, το έβαλε νεκρό στην κούνια του υπνοδωματίου.

Ηταν 9 Ioυλίου του 2013, όταν η είδηση πως μητέρα σκότωσε το μόλις 3 μηνών αγοράκι της και το έβαλε στην κατάψυξη του ψυγείου του σπιτιού -στο ορεινό χωριό Αλεποχώρι του Δήμου Ερυμάνθου Αχαΐας- όπου ζούσαν με το σύζυγο της και τα 16 μηνών δίδυμα παιδιά τους, «πάγωνε» την τοπική κοινωνία, αλλά και το πανελλήνιο.

Το έγκλημα με δράστιδα την 31χρονη αποκαλύφθηκε κατά την επιστροφή του άνδρα της, αφού προηγουμένως η σύγχρονη Μήδεια – όπως χαρακτηρίστηκε από τα ΜΜΕ της εποχής – φρόντισε, αν και νεκρό, να τοποθετήσει το βρέφος στην κούνια του.

«Πήγα στην κούνια και ακούμπησα το μωρό στα μάγουλα και ήταν παγάκια. Επαθα σοκ και δεν μπορούσα να το πιστέψω», είχε δηλώσει ο πατέρας του άτυχου μωρού, που την ημέρα της απολογίας της συζύγου του, βρέθηκε στα δικαστήρια της Πάτρας. «Γιατί μου το έκανες αυτό; Γιατί;» φώναξε, όταν είδε τη βρεφοκτόνο να βγαίνει από το δικαστήριο, με τη γυναίκα να καταρρέει στα σκαλιά και τους αστυνομικούς, στη συνέχεια, να τη μεταφέρουν στο περιπολικό.

Με ομόφωνη απόφαση εισαγγελέα και ανακριτή, κρίθηκε προφυλακιστέα για ανθρωποκτονία από πρόθεση και οδηγήθηκε στις γυναικείες φυλακές της Θήβας. Στην απολογία της είχε δηλώσει μεταμέλεια, επαναλαμβάνοντας πως δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει το παιδί της. Οπως ισχυρίστηκε, το μωρό έκλαιγε και δεν έτρωγε, το χτύπησε για να «ηρεμήσει» και στη συνέχει το πέταξε στην κούνια, η οποία δεν είχε στρώμα. Οταν κατάλαβε ότι το παιδί ήταν νεκρό, το έβαλε στην κατάψυξη επί τριήμερο και όταν επέστρεψε ο άνδρας της, το τοποθέτησε και πάλι στο κρεβατάκι του.

«Δεν τη μισώ τη λυπάμαι» είχε πει τότε, ο 49χρονος πατέρας, που εξέτιε ποινή κοινωφελούς εργασίας στον Δήμο Ερυμάνθου, για παλαιότερες καταδίκες του. Η 31χρονη ανέφερε στην ανακρίτρια πως μέχρι την ηλικία των 19 ετών, είχε μεγαλώσει σε ίδρυμα, ενώ στα 10 της είχε πέσει θύμα βιασμού από συγγενικό της πρόσωπο, καθώς και ότι στο παρελθόν είχε καταφύγει σε χρήση ναρκωτικών.

Μετά την αποφυλάκισή της, ζούσε στην Πάτρα και συγκεκριμένα σε σπίτι στο Ρίο. Εκεί, που το μεσημέρι του Σαββάτου 14 Ιανουαρίου 2023, βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις της στο κρεβάτι του υπνοδωματίου της, από τον σύντροφό της, ο οποίος και ενημέρωσε τις Αρχές.

Οπως έγραψε η εφημερίδα «Πελοπόννησος», ο θάνατος της 41χρονης, πια, γυναίκας, σύμφωνα με τη νεκροψία-νεκροτομή που διενήργησε ο ιατροδικαστής Πατρών, Ανδρέας Κοντογιάννης, οφείλεται σε «καρδιομεγαλία».

Κατά πληροφορίες, η γυναίκα φαίνεται πως προσπάθησε να απαλλαγεί από την μπλούζα που φορούσε, στην προσπάθεια της να «αναπνεύσει». Η σωματοδομή της -όπως μετέφεραν πηγές – δεν θύμιζε σε τίποτα τη λεπτή και μικροκαμωμένη σιλουέτα, κατά τη σύλληψής της. Είχε πάρει αρκετά κιλά, γεγονός που σε συνδυασμό με τη θεραπευτική αγωγή που λάμβανε (ψυχιατρικά φάρμακα), εκτιμάται πως επιδείνωσαν το καρδιολογικό της πρόβλημα.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις