Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Αχαΐα: Προφυλακιστέος αξιωματικός της αστυνομίας για υπεξαίρεση 400.000 ευρώ!

Αχαΐα: Προφυλακιστέος αξιωματικός της αστυνομίας για υπεξαίρεση 400.000 ευρώ!

Η υπόθεση είχε αποκαλυφθεί τον Ιούνιο του 2013. Ο αστυνομικός είχε ομολογήσει την υπεξαίρεση.

Προφυλακιστέος κρίθηκε αξιωματικός που υπηρετούσε στην Αστυνομική Διεύθυνση Αχαϊας και κατηγορούνταν για υπεξαίρεση πάνω από 400.000 ευρώ από την Οικονομική Υπηρεσία και αντιμετώπιζε την κατηγορία κακουργηματικού χαρακτήρα, της κατάχρησης δημοσίου χρήματος.

Η υπόθεση είχε αποκαλυφθεί τον Ιούνιο του 2013, όταν ο 45χρονος τότε αξιωματικός δεν είχε καταφέρει να δικαιολογήσει το μεγάλο έλλειμμα στη Οικονομική Υπηρεσία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαϊας όπου υπηρετούσε.

Το χρονικό της υπόθεσης

Όλα είχαν ξεκινήσει όταν αξιωματικοί της τοπικής Αστυνομικής ηγεσίας, διαπίστωσαν ότι δεν υπήρχαν τα προβλεπόμενα κονδύλια για τον εφοδιασμό των αυτοκινήτων της ΕΛ.ΑΣ. με καύσιμα, παρά το ότι είχε προϋπάρξει συνεννόηση της τοπικής ηγεσίας με την αρμόδια Οικονομική Υπηρεσία του Αρχηγείου, έτσι ώστε να εγκρίνεται άμεσα το κονδύλι για τον εφοδιασμό των αυτοκινήτων της Αστυνομίας με καύσιμα.

Τελικά, υπό το βάρος της πίεσης που δέχθηκε είχε ομολογήσει την τεράστια υπεξαίρεση και είχε τεθεί σε διαθεσιμότητα.

Φαίνεται όμως ότι τα χιλιάδες ευρώ από τα προβλεπόμενα κονδύλια, πήγαιναν προκειμένου να καλύψουν προσωπικές ανάγκες του εν λόγω αστυνομικού, ο οποίος είχε δημιουργήσει αυξημένες «υποχρεώσεις» που σχετίζονταν άμεσα με παιχνίδια της τύχης.

Πηγή: patrastimes

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις