Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Αχαΐα: Συνελήφθη πρώην αρχηγός εγκληματικής οργάνωσης – Ναρκωτικά και ολόκληρο… οπλοστάσιο στην κατοχή του

Αχαΐα: Συνελήφθη πρώην αρχηγός εγκληματικής οργάνωσης – Ναρκωτικά και ολόκληρο… οπλοστάσιο στην κατοχή του

Όπλα, ναρκωτικά και μεγάλος αριθμός φυσιγγίων βρέθηκαν στην κατοχή ενός κατοχή 42χρονου τον οποίο οι αρχές συνέλαβαν στην Κάτω Αχαΐα.

Όπως αναφέρει το pelop.gr, στην έρευνά σε δύο σπίτια στον Αλισσό του βρέθηκαν 6 όπλα– περίστροφα και πιστόλια– περισσότερα από 50 γραμμάρια κοκαΐνης, σφαίρες και το χρηματικό ποσό των 2.500 ευρώ.

Επιπλέον, σε διάφορα σημεία των ακινήτων, ένα εκ των οποίων αποτελούσε και τη μόνιμη κατοικία του συλληφθέντα, βρέθηκαν κρυμμένα και κατασχέθηκαν εξαρτήματα όπλων, φωτοβολίδες και κροτίδες μεγάλης ισχύος.

Όπως αναφέρει το pelop.gr ο φερόμενος ως δράστης, εμπορευόταν τον οπλισμό και προέβαινε στην μεταποίηση – μετατροπή όπλων, ενώ φέρεται μεταξύ των πελατών του να βρίσκονται και άτομα που δραστηριοποιούνται στη «νύχτα» της Πάτρας.

Ηταν απόλυτα ψύχραιμος και συνεργάσιμος με τους αστυνομικούς, που πήγαν στο σπίτι του – και έχοντας το ένταλμα για κατ΄οίκον έρευνα – άρχισαν να κάνουν «φύλλο και φτερό» τους χώρους, εντοπίζοντας τελικά σημαντικά ενοχοποιητικά σε βάρος του. Τα όπλα θα σταλούν για βαλλιστική εξέταση, προκειμένου να διαπιστωθεί, εάν και που ακριβώς έχουν χρησιμοποιηθεί.

Κατά τη σύλληψη και μεταφορά του στο Τμήμα Ασφάλειας Δυτικής Αχαΐας, όπου και κρατείται, φάνηκε να έχει «επιλέξει» την τακτική της σιωπής. Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για διακίνηση ναρκωτικών, παράβαση του νόμου περί όπλων, περί φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων και σήμερα αναμένεται να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πατρών, για τα περαιτέρω.

Παλιός… γνώριμος στις αρχές ως επικεφαλής εγκληματικής οργάνωσης

Τον 42χρονο που δηλώνει άνεργος, «συνοδεύει» βαρύ ποινικό παρελθόν. Με βάση τις ίδιες πληροφορίες της «Π», διαθέτει πλούσιο «βιογραφικό» και έχει απασχολήσει πολλάκις τις τοπικές διωκτικές αρχές, με την παραβατική του συμπεριφορά.

Πριν από περίπου 5 χρόνια συνελήφθη από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πατρών, ως αρχηγός εγκληματικής οργάνωσης με την κατηγορία της εμπορίας όπλων. Για τη συγκεκριμένη υπόθεση είχε καταδικαστεί και εκτίσει ποινή φυλάκισης.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις