Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Αχαΐα: «Το αυτοκίνητο έκανε δέκα τούμπες και ο 51χρονος εκσφενδονίστηκε στα 30 μέτρα» – Μαρτυρία για το θανατηφόρο τροχαίο

Αχαΐα: «Το αυτοκίνητο έκανε δέκα τούμπες και ο 51χρονος εκσφενδονίστηκε στα 30 μέτρα» – Μαρτυρία για το θανατηφόρο τροχαίο

Την ώρα που ο 51χρονος, Βασίλης Κωστόπουλος, άφησε την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο, μετά το τραγικό δυστύχημα που έγινε στο ρεύμα προς Τρίπολη, στο 18ο χλμ της «111», η 19χρονη κόρη του βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο νοσοκομείο Ρίου.

Λίγα λεπτά μετά τις 3 το μεσημέρι της Τετάρτης, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες το αγροτικό αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 51χρονος εξετράπη της πορείας του, ανετράπη και προσέκρουσε στις προστατευτικές μπάρες. Από τη σφοδρότητα της πρόσκρουσης οι δυο επιβάτες εκσφενδονίστηκαν από το όχημα και κατέληξαν στο οδόστρωμα.

Ο Νίκος Μπαντούνας, πρόεδρος της κοινότητας Κάλφα και συγγενής του άτυχου 51χρονου μιλάει στο newsit.gr. «Η κόρη του Βασίλη είναι σε πάρα πολύ κρίσιμη κατάσταση, έχει χτυπήσει το κεφάλι του το κοριτσάκι, ο θεός να βάλει το χέρι του. Είναι τραγικό. Το τροχαίο έγινε χθες στις 3.15μμ με 3.20μμ, ερχόταν στο χωριό και είχε κατέβει για να πάει στην Τράπεζα απ’ όσο γνωρίζω, έκανε καθημερινά αυτό το δρομολόγιο».

Ο κ. Μπαντούνας πήγε αμέσως στο σημείο του δυστυχήματος. «Δεν ξέρω πώς έχασε τον έλεγχο, το αυτοκίνητο έφερε 10 τούμπες, πέταξε πρώτα το κοριτσάκι έξω και στη συνέχεια πέταξε και τον 51χρονο, γύρω στα 30 μέτρα μακριά από το αμάξι. Ο θάνατός του ήταν ακαριαίος. Το κοριτσάκι χτύπησε πολύ άσχημα στο κεφάλι, έκανε χειρουργείο στο Ρίο χθες που κράτησε από τις 5 μέχρι τις 12 και δυστυχώς είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα. Μακάρι όλα να πάνε καλά. Είναι δύσκολες η ώρες για την οικογένειά του, δεν το έχουν συνειδητοποιήσει» μας λέει.

Ο δρόμος Πατρών – Τριπόλεως, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι «πολύ άσχημος και παλιός δρόμος, έχει πολλές στροφές, έχουν γίνει πάνω από 10 τροχαία στην “111” και σχεδόν όλα είναι εκτροπές».

Ο άτυχος άνδρας είχε 5 παιδιά και η 19χρονη είναι η δεύτερη μεγαλύτερη σε ηλικία.

Ρεπορτάζ Αναστασία Σταματοπούλου

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις