Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Αυτοψία Τζιτζικώστα στις πληγείσες περιοχές στη Χαλκιδική

Αυτοψία Τζιτζικώστα στις πληγείσες περιοχές στη Χαλκιδική

Αυτοψία στις πληγείσες περιοχές της Χαλκιδικής από τις νεροποντές των τελευταίων ημερών πραγματοποίησε σήμερα ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ως επικεφαλής κλιμακίου της Περιφέρειας.

Συνοδευόμενος από τον αντιπεριφερειάρχη Υποδομών και Δικτύων Πάρι Μπίλλια, την περιφερειακή σύμβουλο Χαλκιδικής Κατερίνα Ζωγράφου και τον προϊστάμενο της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Χαράλαμπο Στεργιάδη, ο κ. Τζιτζικώστας μετέβη στις πληγείσες περιοχές και ενημερώθηκε και για το μέγεθος των ζημιών

Συγκεκριμένα, ο περιφερειάρχης επισκέφτηκε τις περιοχές του Δήμου Αριστοτέλη και της Βόρειας Χαλκιδικής και ειδικά την περιοχή της Ολυμπιάδας, όπου καταγράφονται οι περισσότερες ζημιές από τα έντονα πλημμυρικά φαινόμενα που εκδηλώθηκαν.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας οι έντονες βροχοπτώσεις, που προκάλεσαν τις πλημμύρες άρχισαν χθες το πρωί και συνεχίστηκαν μέχρι σήμερα. ‘Αμεσα η Περιφέρεια κινητοποίησε 14 μηχανήματα έργου, προκειμένου να περιορίσει τις επιπτώσεις, στα δυο μεγάλα ρέματα της Ολυμπιάδας.

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Τζιτζικώστας, ενεργοποιούνται επιπλέον μηχανήματα στην περιοχή ενόψει των νέων βροχοπτώσεων που προβλέπεται να πλήξουν την περιοχή τα επόμενα εικοσιτετράωρα.

Όπως εξάλλου τόνισε σε δηλώσεις του ο κ. Τζιτζικώστας, ο περιορισμός των επιπτώσεων από τα έντονα καιρικά φαινόμενα οφείλεται στις εκτεταμένες παρεμβάσεις καθαρισμού των ρεμάτων, που έγιναν από το καλοκαίρι στην περιοχή και συνεχίζονται μέχρι σήμερα.

Σύμφωνα με την Περιφέρεια, οι διαδικασίες καταγραφής και αποκατάστασης των ζημιών σε κατοικίες, επιχειρήσεις, υποδομές και καλλιέργειες αρχίζουν άμεσα.

Νωρίτερα, το πρωί, ο κ. Τζιτζικώστας συμμετείχε σε ευρεία σύσκεψη κυβερνητικού κλιμακίου, στην Ολυμπιάδα, για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την κακοκαιρία στη Χαλκιδική.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις