Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Black Friday αλά… ελληνικά στο Ηράκλειο [pics]

ΦΩΤΟ από το CretaPost
ΦΩΤΟ από το CretaPost

Το Black Friday “γιορτάζεται” παραδοσιακά στην Αμερική, την επομένη της ημέρας των Ευχαριστιών (Thanksgiving). Τότε όλα τα καταστήματα προχωρούν σε μεγάλες εκπτώσεις και προσφορές που αγγίζουν το 80% με αποτέλεσμα οι Αμερικάνοι να κάνουν… ουρές από τα ξημερώματα έξω από τα μαγαζιά.

Φέτος, το Black Friday έφτασε δυναμικά και στη χώρα μας και μία από τις γωνιές που το “γιορτάζουν” είναι το Ηράκλειο της Κρήτης. Πιο… ελληνοποιημένο βέβαια.

Μία βόλτα στο κέντρο του Ηρακλείου είναι αρκετή για να διαπιστώσει κάποιος ότι τα καταστήματα – μεγάλες αλυσίδες αλλά και συνοικιακά – έχουν προαναγγείλει το Black Friday. Στις περισσότερες βιτρίνες φιγουράρουν μεγάλες και βαρύγδουπες ταμπέλες για την μεγάλη γιορτή του Black Friday με τα μαγαζιά να είναι έτοιμα να υποδεχθούν αύριο τις… ουρές από καταναλωτές για να αγοράσουν τα προϊόντα τους.

Μόνο που… οι προσφορές ούτε καν αγγίζουν το ποσοστό του 80%, όπως είθισται σε μία τέτοια ημέρα. Αντίθετα, κυριαρχούν τα ποσοστά της τάξης του 15%, του 20% και το πολύ… 30% σύμφωνα με το CretaPost. Μόνο κάποια μικρά συνοικιακά καταστήματα αποφάσισαν να κάνουν την… διαφορά και να βάλουν “Μισή Τιμή”. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του μαγαζιού που πουλάει πιtζάμες και νυχτικά (κεντρική φωτό).

Πηγή: CretaPost

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε