Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Black Friday – Θεσσαλονίκη: Οι μπουγάτσες που έγιναν θέμα συζήτησης – Τι σκαρφίστηκε ο έμπορος [pics, video]

Black Friday – Θεσσαλονίκη: Οι μπουγάτσες που έγιναν θέμα συζήτησης – Τι σκαρφίστηκε ο έμπορος [pics, video]

Έντονο το ενδιαφέρον των καταναλωτών στη Θεσσαλονίκη για τη Black Friday. Πολλοί έμποροι ξεπέρασαν τον εαυτό τους…

Φαίνεται πως οι εκπτώσεις εν όψει της Black Friday δεν γίνονται μόνο στα καταστήματα με τα ηλεκτρονικά είδη και τα καταστήματα ένδυσης.

Κεντρικό κατάστημα εστίασης στη Θεσσαλονίκη δίνει μαζί με την μπουγάτσα δώρο ένα ρόφημα κακάο.

Black Friday και στις μπουγάτσες

Εν τω μεταξύ, ουρές σχημάτισαν από νωρίς το πρωί, έξω από γνωστό πολυκατάστημα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, άτομα κυρίως νεαρής ηλικίας τα οποία θέλησαν να εκμεταλλευτούν τις προσφορές, που έχει σήμερα λόγω της Black Friday.

Όπως τόνισαν οι μαθητές, προτίμησαν να κάνουν κοπάνα από το σχολείο τους για να εκμεταλλευτούν τις προσφορές καθώς όπως είπαν αυτές γίνονται μια φορά το χρόνο. Να σημειωθεί ότι η κίνηση ήταν μικρότερη σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια οπότε και βλέπαμε εικόνες συνωστισμού έξω από τα καταστήματα.

Παρόλα αυτά το ενδιαφέρον για την Black Friday είναι και φέτος έντονο. Οι υπάλληλοι των καταστημάτων βρίσκονται στις θέσεις τους και προσπαθούν να εξυπηρετήσουν τον κόσμο.

Black Friday: Οι ουρές στη Θεσσαλονίκη

Την ίδια ώρα συνεργεία της εφορίας αναμένεται να πραγματοποιήσουν σήμερα σε επιχειρήσεις της πόλης εκτεταμένους ελέγχους, ώστε να αντιμετωπιστούν κρούσματα φοροδιαφυγής που διαπιστώθηκαν προηγούμενες χρονιές.

Η στιγμή που ανοίγει γνωστό πολυκατάστημα

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας το απόγευμα

Συγκέντρωση ενάντια στην Black Friday θα πραγματοποιηθεί στις 18.00 το απόγευμα στη συμβολή των οδών Αγίας Σοφίας και Τσιμισκή από τα μέλη του Συντονιστικού Ενάντια στην Κυριακάτικη Εργασία.

Στην σχετική ανακοίνωση διαβάζουμε: «Με μεγάλες διαφημιστικές καμπάνιες αλυσίδες πολυκαταστημάτων  ενημερώνουν το καταναλωτικό κοινό ότι διοργανώνουν για τρίτη χρονιά black friday στις 23/11 και μάλιστα την παρατείνουν σε 2ήμερα, 3ήμερα, ακόμα και σε όλη την διάρκεια της εβδομάδας. Τί όμως πραγματικά σημαίνει  η “black Friday” τόσο σε σχέση με τις καταναλωτικές συνήθειες που διαμορφώνει, όσο και σε σχέση με τη δοκιμασία που συνιστά για τους εργαζόμενους στα καταστήματα;

Χαοτικές καταστάσεις μέσα στα καταστήματα (στο διαδίκτυο υπάρχουν άπειρα σχετικά videos) ενώ στις ΗΠΑ όπου η black friday είναι “θεσμός” εδώ και δεκαετίες έχουν σημειωθεί ακόμα και θάνατοι ή τραυματισμοί (10 και 105 αντίστοιχα τα τελευταία χρόνια). Οι καταναλωτές, που μπορεί να περιμένουν και ώρες έξω από τα μαγαζιά για να προλάβουν τις προσφορές, καταλήγουν να ποδοπατιούνται και να πλακώνονται κυριολεκτικά μεταξύ τους. Και βέβαια η μανία τους παίρνει σβάρνα και τους εργαζόμενους, που πέρα από τον υψηλό και εντατικοποιημένο φόρτο εργασίας που τους επιβάλλεται στο πλαίσιο της “black Friday”, έχουν να εξυπηρετήσουν-αντιμετωπίσουν τους λυσσασμένους καταναλωτές. Μάλιστα, το 2008 ένας 34χρονος εργάτης της Wal-Mart έχασε τη ζωή του, όταν ποδοπατήθηκε κυριολεκτικά από 200 περίπου καταναλωτές.

Τέλος, απευθυνόμενοι προς τους καταναλωτές δεν μπορούμε παρά να τους ζητήσουμε να αντιληφθούν και τη δική τους ευθύνη για τις χαοτικές-επικίνδυνες καταστάσεις που διαμορφώνονται τόσο στις “black Fridays”, όσο και σε άλλες στιγμές κοσμοπλημμύρας μέσα στα μαγαζιά. Και τους σημειώνουμε ότι εμείς οι εργαζόμενοι δεν είμαστε και ούτε θα γίνουμε τα προϊόντα της κανιβαλιστικής κατανάλωσης».

Πηγή: thestival.gr, voria.gr, seleo.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις