Σάββατο, 4 Μαΐ
17oC Αθήνα

Δασικές φωτιές από πτώσεις κεραυνών στη Χαλκιδική – Δεν κινδυνεύουν άνθρωποι

Δασικές φωτιές από πτώσεις κεραυνών στη Χαλκιδική – Δεν κινδυνεύουν άνθρωποι

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τα ξημερώματα της Τρίτης, μεγάλη επιχείρηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας σε διάφορες δασικές περιοχές στη Χαλκιδική.

Την κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας προκάλεσαν πτώσεις κεραυνών που σημειώθηκαν τις πρωινές ώρες στη Χαλκιδική και είχαν ως συνέπεια να εκδηλωθούν φωτιές σε διάφορες δασικές περιοχές.

Αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη δύο δασικές πυρκαγιές στη Σιθωνία και ειδικότερα στις περιοχές Καβουρότρυπες και Βουρβουρού. Στα σημεία σπεύδουν επίγειες και εναέριες δυνάμεις πυρόσβεσης. Δεν κινδυνεύουν άνθρωποι, ούτε κατοικίες.

Νωρίτερα, είχε ξεσπάσει -πάλι από πτώση κεραυνού- φωτιά σε δασική έκταση στην ‘Αφυτο της Κασσάνδρας, η οποία όμως τέθηκε υπό έλεγχο από την Πυροσβεστική.

Χαλκιδική: Οικογενειακή τραγωδία στις φλόγες

Τον περασμένο Φεβρουάριο, μία 50χρονη γυναίκα έχασε τη ζωή της στη Χαλκιδική. Εντοπίστηκε νεκρή, κατά τη διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στη μονοκατοικία της, στα Γλυκά Νερά Ποτίδαιας. Επρόκειτο για την δημοσιογράφο Καρολίνα Νουντλ Κάλφα, ενώ οι πυροσβέστες  απεγκλώβισαν από την οικία ζωντανή την 76χρονη μητέρα της με αναπνευστικά προβλήματα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις