Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

“Δε θα επιτρέψουμε την κοροϊδία της Χρυσής Αυγής στην Κέρκυρα”

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

“Είναι καθήκον μας να υπερασπίσουμε το συμφέρον των συμπολιτών μας από τα κηρύγματα και τις πράξεις βίας και μίσους τα οποία προσπαθεί να εισάγει στη δημόσια ζωή η Χρυσή Αυγή και όσοι την ακολουθούν”, δήλωσε ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θόδωρος Γαλιατσάτος, εξερχόμενος από το γραφείο της πταισματοδίκη Κέρκυρας, μετά από μηνυτήρια αναφορά που είχε καταθέσει εναντίον του, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ιωάννης Αϊβατίδης.

Ο βουλευτής υποστηρίζει, ότι “με πολιτική σκοπιμότητα τον απέκλεισε, τελείως αναιτιολόγητα και παράνομα, από τις εκδηλώσεις στην Κέρκυρα για τον εορτασμό της εθνικής επετείου για το έπος 1940 και ότι τον εξαίρεσε από τον κατάλογο των επισήμων προσώπων στην κατάθεση στεφάνων”. 

“Η πρακτική μας αυτή δεν ήταν τυχαία. Προσπαθήσαμε και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε, να εμποδίζουμε τη Χρυσή Αυγή και κάθε άλλον που νομίζει ότι μπορεί να επιβάλλει αυτές τις ιδέες του μίσους και τις βίας και τις ναζιστικές αντιλήψεις στη δημόσια ζωή- δεν μπορεί να παραπλανεί με το τρόπο αυτό τους πολίτες αυτής της χώρας και αυτού του τόπου. Είναι γνωστό ότι η προσοχή τους και τα προσκυνήματα τους γίνονται σε άλλες σημαίες και όχι στην ελληνική σημαία την οποία υποτίθεται ότι εκείνη τη μέρα ήθελαν να τιμήσουν. Αυτό λοιπόν το σκηνικό της απροκάλυπτης κοροϊδίας προς τα εθνικά σύμβολα και τους αγώνες των Ελλήνων πατριωτών και των Ελλήνων πολιτών τον Οκτώβρη του ’40 δεν θα επιτρέψουμε να το κάνει η Χρυσή Αυγή στην Κέρκυρα και σε όλα τα Ιόνια νησιά. Αυτή είναι η απάντησή μας, αυτή είναι η απολογία μας και με αυτή τη λογική θα συνεχίσουμε να δρούμε και στο μέλλον, έχοντας κατά νου ότι έχουμε τη συμπαράσταση όλων των δημοκρατικών δυνάμεων αυτού του τόπου και πρώτα από όλα όλων των συμπολιτών μας που με την ευκαιρία αυτής της δίωξης έχουν συμπαρασταθεί με τον κάθε δυνατό τρόπο στη στάση αυτή της περιφερειακής Αρχής» δήλωσε κατηγορηματικά ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θόδωρος Γαλιατσάτος. 

Αναφορικά με τις εκδηλώσεις που αναμένεται να γιορταστούν για την ιστορική επέτειο της 25ης Μαρτίου, και απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο περιφερειάρχης είπε ότι θα κρατήσει την ίδια στάση. 

“Το καθήκον μας είναι αυτό το οποίο πράξαμε και θα συνεχίσουμε να το πράττουμε. Ο περιφερειάρχης έχει την ευθύνη να καλεί για την κατάθεση στεφάνων αυτούς που θεωρεί ότι πρέπει να καλέσει, από κει και μετά βλέπετε ότι κινείται μία διαδικασία. Θεωρώ ότι θα κληθούμε όλοι πάνω σε αυτή τη διαδικασία για τον αν πρέπει να ενεργούμε με βάση τα πραγματικά δεδομένα και πραγματικά περιστατικά ή αν πρέπει να παίζουμε ένα θέατρο του παραλόγου, υποκρινόμενοι ότι είμαστε σε μία λογική δημοκρατία, από τη στιγμή που είναι στην ελληνική Βουλή η Χρυσή Αυγή. Δε θεωρούμε ότι παραβαίνουμε νόμους. Εδώ είναι ένα πολύ κρίσιμο ζήτημα για την προοπτική και της ίδιας της Ελλάδας και της Ευρώπης και του κόσμου. Θυμούνται όλοι τι σημαίνει για τη δημοκρατία η επιβολή των απόψεων και των αντιλήψεων τις οποίες εισάγει στη δημόσια ζωή η Χρυσή Αυγή. Άρα ποιο είναι το δημοκρατικό καθήκον; Ποιο είναι τελικά το καθήκον το οποίο καλείται να υπερασπιστεί ένας περιφερειάρχης δημοκρατικά εκλεγμένος από τα Ιόνια Νησιά. Αυτό νομίζω ας το σκεφτούν όλοι”, τόνισε στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο κ. Γαλιατσάτος. 

Κατά τη διάρκεια της προκαταρκτικής εξέτασης του περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων από την πταισματοδίκη Κέρκυρας, πλήθος του πολιτικού κόσμου και πολιτών περίμενε έξω από το δικαστήριο, ενώ κατά την έξοδό του από το Δικαστικό Μέγαρο δέχθηκε επαίνους και καταχειροκροτήθηκε από τους παρευρισκομένους. 

Την ίδια ώρα, με δελτία Τύπου, πολιτικά κόμματα εξέφρασαν την συμπαράστασή τους στο πρόσωπο του περιφερειάρχη. Ωστόσο, σύμφωνα με το γραφείο Τύπου της Περιφέρειας, εκ μέρους των γραφείων Τύπου της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στην Κέρκυρα δεν υπήρξε σχετικό δελτίο τύπου συμπαράστασης, γεγονός που σχολίασε στο Πρακτορείο ο κ. Γαλιατσάτος. 

“Τα πολιτικά κόμματα δεν έχουν απαντήσει στο σύνολό τους σε αυτή τη συγκυρία. Υπάρχουν πολιτικά κόμματα τα οποία έχουν εκφράσει καθαρά, χωρίς περιστροφές, την τοποθέτησή τους και τη στήριξη της περιφερειακής αρχής για το συγκεκριμένο τρόπο δράσης της. Υπάρχουν κάποια που έχουν σιγήσει. Ελπίζουμε πως θα το κάνουν στο προσεχές μέλλον, τις επόμενες μέρες, γιατί αυτό είναι ζήτημα δημοκρατίας, δεν είναι ζήτημα προσωπικό του περιφερειάρχη Θόδωρου Γαλιατσάτου. Είναι ζήτημα δημοκρατίας, στήριξης των θεσμών απέναντι στο φαινόμενο που λέγεται Χρυσή Αυγή στην Ελλάδα σήμερα και στις προεκτάσεις που έχει αυτό. Κατά συνέπεια ας κριθούν όλοι αυτό είναι το δικό μας μήνυμα”, είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων. 

Συμπαράσταση και αλληλεγγύη στον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων εξέφρασε με ανακοίνωσή της σήμερα και η Ένωση Περιφερειών Ελλάδας. “Η Ένωση Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ) εκφράζει τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη της στο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, Ππεριφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θ. Γαλιατσάτο για τη δίωξη που υφίσταται από βουλευτή της Χρυσής Αυγής. Έχουμε δημοκρατικό χρέος και πολιτικό καθήκον να σεβόμαστε απόλυτα τις αποφάσεις των οργάνων της Αυτοδιοίκησης, την αυτονομία και αυτοτέλειά τους” αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της ΕΝΠΕ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε