Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Deja vu! Προβλήματα στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ στην Κρήτη! Ένταση και… παρατράγουδα

φωτό από cretalive
φωτό από cretalive

Δεν της πάνε οι εσωκομματικές εκλογές της Νέας Δημοκρατίας, αφού κάθε εκλογική διαδικασία στιγματίζεται από απρόοπτα κάθε είδους…

Από τις 10.00 το πρωί άνοιξαν οι κάλπες και στην Κρήτη για την ανάδειξη των νέων προέδρων και μελών των Δημοτιικών Τοπικών Οργανώσεων καθώς και των αντιπροσώπων του συνεδρίου.

Η προσέλευση στα κατά τόπους σημεία του νησιού που επιλέχθηκαν για τη διεξαγωγή των ψηφοφορίας ήταν κάτι παραπάνω από μεγάλη από τα εγγεγραμμένα μέλη του κόμματος ωστόσο δεν έλειψαν τα προβλήματα…

Χάθηκαν λίστες με εγγεγραμμένους!

Στο Ηράκλειο δεν έλειψαν τα προβλήματα σε επίπεδο οργάνωσης κυρίως ως προς τους εκλογικούς καταλόγους. Αναστάτωση προκλήθηκε με τα μέλη του Ζαρού τα οποία ενώ ανήκουν στον δήμο Γόρτυνας, βρέθηκαν καταγεγραμμένοι στους καταλόγους του δήμου Φαιστού. Επιπλέον 15 άτομα στον δήμο Ηρακλείου τα έστειλαν να ψηφίσουν στον δήμο Μαλεβιζίου, ενώ πήρξε η πληροφορία ότι κάποιες λίστες με εγγεγραμμένους έχουν χαθεί.

Με τον πιο ανάγλυφο τρόπο αποτυπώθηκε στη “μάχη” της Μεσαράς, η πόλωση και η ένταση που σε κάποιες κάλπες της ΝΔ, τις προηγούμενες ημέρες τροφοδοτούσε εντάσεις και κόντρες.

Εντάσεις και διαπληκτισμοί σημειώθηκαν, νωρίς το πρωί, σχετικά με τον τρόπο διεξαγωγής, το ποιοι είχαν δικαίωμα ψήφου, και γενικότερα αντιρρήσεις σε σχέση με τους εκλογικούς καταλόγους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μάλιστα, κάποιοι επιχείρησαν να πάρουν την κάλπη!

Από την πλευρά της, η ΚΕΦΕ που είδε ότι υπήρχε σοβαρός κίνδυνος στη διαφάνεια της διαδικασίας αποφάσισε να αναβάλει την εκλογική διαδικασία στην περιοχή και στο πρακτικό που θα συντάξει πρόκειται να αναφέρει αναλυτικά τα όσα συνέβησαν. Φαίνεται, μάλιστα, πως οι πρωταγωνιστές στο επεισόδιο είναι γνωστοί.

Κατά τα άλλα, μαζική συμμετοχή είναι η συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία στις υπόλοιπες περιοχές.

Ωστόσο αποφασίστηκε να μη γίνει ψηφοφορία για την εκλογή συνέδρων, αφού από τους 33 υποψηφίους, η Π.Ε. Ηρακλείου επρόκειτο να εκλέξει 28. Ζητήθηκε όμως από 5 μέλη της ΝΔ να αποσύρουν τις υποψηφιότητές τους και τελικά οι 28 που έμειναν ως υποψήφιοι, και επιπλέον 9 γυναίκες, μαζί με τους επίτιμους συνέδρους που θα ανακοινωθούν, θα αποτελέσουν το εκλεκτορικό σώμα του Ηρακλείου για τις ΝΔ.

Ακυρώθηκε η ψηφοφορία στο δήμο Φαιστού 

Με τον πιο ανάγλυφο τρόπο αποτυπώθηκε στη “μάχη” της Μεσαράς, η πόλωση και η ένταση που σε κάποιες κάλπες της ΝΔ, τις προηγούμενες ημέρες τροφοδοτούσε εντάσεις και κόντρες.

Εντάσεις και διαπληκτισμοί σημειώθηκαν, νωρίς το πρωί, σχετικά με τον τρόπο διεξαγωγής, το ποιοι είχαν δικαίωμα ψήφου, και γενικότερα αντιρρήσεις σε σχέση με τους εκλογικούς καταλόγους. Σύμφωνα με πληροφορίες, μάλιστα, κάποιοι επιχείρησαν να πάρουν την κάλπη!

Από την πλευρά της, η ΚΕΦΕ που είδε ότι υπήρχε σοβαρός κίνδυνος στη διαφάνεια της διαδικασίας αποφάσισε να αναβάλει την εκλογική διαδικασία στην περιοχή και στο πρακτικό που θα συντάξει πρόκειται να αναφέρει αναλυτικά τα όσα συνέβησαν. Φαίνεται, μάλιστα, πως οι πρωταγωνιστές στο επεισόδιο είναι γνωστοί.

Ουρές στην Ανδρόγεω

Κατά τα άλλα, μαζική συμμετοχή είναι η συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία στις υπόλοιπες περιοχές. Στην Αίθουσα Ανδρόγεω, πάντως, στην κάλπη του Ηρακλείου, επικρατεί συνωστισμός ενώ δε λείπουν και οι γκρίνιες, καθώς η μία και μοναδική κάλπη δεν μπορεί να εξυπηρετήσει γρήγορα τους δεκάδες που σπεύδουν από το πρωί. Η ταλαιπωρία και οι ουρές είναι τα δύο βασικά στοιχεία της εικόνας στην κάλπη του Ηρακλείου, καθώς δεν υπάρχει πρόβλεψη για προσθήκη κάλπης, έστω στην πορεία της διαδικασίας, με βάση και την αυξημένη προσέλευση.

Δεν διεξάγεται εκλογή συνέδρων

Ωστόσο αποφασίστηκε να μη γίνει ψηφοφορία για την εκλογή συνέδρων, αφού από τους 33 υποψηφίους, η Π.Ε. Ηρακλείου επρόκειτο να εκλέξει 28. Ζητήθηκε όμως από 5 μέλη της ΝΔ να αποσύρουν τις υποψηφιότητές τους και τελικά οι 28 που έμειναν ως υποψήφιοι, και επιπλέον 9 γυναίκες, μαζί με τους επίτιμους συνέδρους που θα ανακοινωθούν, θα αποτελέσουν το εκλεκτορικό σώμα του Ηρακλείου για τις ΝΔ.

Πηγή: cretalive, flashnews

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε