Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

ΔΕΘ Μητσοτάκης: Με το παραδοσιακό «σημάδι» στο μέτωπο στο περίπτερο της Ινδίας [pics]

ΔΕΘ Μητσοτάκης: Με το παραδοσιακό «σημάδι» στο μέτωπο στο περίπτερο της Ινδίας [pics]

«Δεν είναι τυχαίο ότι η Ινδία είναι η τιμώμενη χώρα στη φετινή ΔΕθ, τώρα που η Ελλάδα αφήνει πίσω της την κρίση και έχει ως κεντρικό σύνθημα την ανάπτυξη για όλους, την ανάπτυξη παντού» δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εγκαινιάζοντας το περίπτερο της Ινδίας στην 84η ΔΕΘ.

Το περίπτερο της Ινδίας στην 84η ΔΕΘ εγκαινίασαν νωρίτερα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης μαζί με τον υπουργό Εμπορίου και βιομηχανίας Ινδικής κυβέρνησης, Hardeep Singh Puri. Τον πρωθυπουργό υποδέχτηκαν με παραδοσιακούς ινδικούς χορούς και στη συνέχεια ο ίδιος ξεναγήθηκε στους χώρους του περιπτέρου 13.

Στο μέτωπο του κ. Μητσοτάκη ζωγράφισαν το παραδοσιακό σημάδι pilaka και o Hardeep Singh Puri, ως εκπρόσωπος της Ινδίας, χάρισε ένα ελεφαντάκι στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στην ομιλία του ο κ. Μητσοτάκης χρησιμοποίησε φράσεις του Γκάντι. «Ο Γκάντι έλεγε πρώτα σε αγνοούν, μετά σε κοροϊδεύουν, αργότερα σε πολεμούν και μετά τους κερδίζεις. Τα λόγια του αποδεικνύονται πέρα για πέρα αληθινά», τόνισε και πρόσθεσε:

«Παρακολουθούμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αυτό που συντελείται στη Ινδία εδώ μερικά χρόνια. Την έξοδο εκατοντάδων εκατομμυρίων ανθρώπων από την φτώχεια και την σημαντική δημιουργία νέου πλούτου. Η χώρα κατόρθωσε αν διπλασιάσει το ΑΕΠ της μέσα στην τελευταία δεκετία».

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι δεν είναι τυχαίο που η Ινδία είναι τιμώμενη χώρα στη ΔΕΘ, φέτος «σε μια χρονιά που η Ελλάδα αφήνει πίσω της, την κρίση και επιλέγει για σύνθημά της ανάπτυξη για όλους την ανάπτυξη παντού. Οι διμερείς μας σχέσεις διευρύνονται αλλά θέλουμε να ενταθούν ακόμη πιο πολύ», όπως σημείωσε.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι οι ελληνικές εξαγωγές αυξήθηκαν κατά πολύ.

Από την πλευρά του ο υπουργός Εμπορίου και βιομηχανίας της Ινδία,ς αναφέρθηκε στις ξεχωριστές σχέσεις φιλίας και συνεργασίας των δύο χωρών. «Χαίρομαι που βρίσκομαι στη γενέτειρα της Δημοκρατίας. Η κοινή βούληση για Οικονομική και εμπορική συνεργασία και συνέργεια σε επίπεδο επενδύσεων αντικατοπτρίζεται στην πρόσκλησή σας να είναι η Ινδία η φετινή τιμώμενη χώρα στη ΔΕΘ», υπογράμμισε.

Στα εγκαίνια παραβρέθηκαν ο πρόξενος της Ινδίας και η πρόεδρος του ΕΟΤ, Άντζελα Γκερέκου.

Δείτε φωτογραφίες

Πηγή: thestival

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις