Τετάρτη, 1 Μαΐ
19oC Αθήνα

Διακίνηση μεταναστών: Η μέρα που 8 διακινητές βρέθηκαν με χειροπέδες σε Έβρο και Ροδόπη

Διακίνηση μεταναστών: Η μέρα που 8 διακινητές βρέθηκαν με χειροπέδες σε Έβρο και Ροδόπη

Οι διακινητές μεταναστών συνεχίζουν απτόητοι με τους αστυνομικούς σε Έβρο και Ροδόπη να προχωρούν τις περισσότερες μέρες σε επιχειρήσεις…

Συνελήφθησαν την περασμένη Τρίτη 29 Αυγούστου σε περιοχές του Έβρου και της Ροδόπης, οκτώ αλλοδαποί διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, το πρωί στην Εθνική οδό Ορμενίου – Αρδανίου, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου συνέλαβαν τον έναν διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί φορτηγό και να μεταφέρει παράνομα στο εσωτερικό της χώρας 8 μη νόμιμους μετανάστες.

Επιπλέον σε αγροτική περιοχή του Έβρου συνελήφθησαν ακόμη πέντε διακινητές, διότι όπως διαπιστώθηκε περαίωσαν νωρίτερα τους μη νόμιμους μετανάστες από την Τουρκία στην Ελλάδα, διασχίζοντας τον ποταμό Έβρο με πλαστική βάρκα, τους οδήγησαν πεζή σε προκαθορισμένο σημείο και τους επιβίβασαν στο φορτηγό.

Στη δεύτερη περίπτωση, το ίδιο πρωί σε Επαρχιακή οδό του Έβρου, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας συνέλαβαν τον έβδομο διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στο εσωτερικό της χώρας 7 μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο οδηγός – διακινητής, αρχικά δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών και συνέχισε την πορεία του, ενώ ακολούθως ακινητοποίησε το όχημα και συνελήφθη.

Στη τρίτη περίπτωση το μεσημέρι σε οικισμό της Ροδόπης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου συνέλαβαν τον όγδοο διακινητή, διότι οδηγώντας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης, μετέφερε παράνομα στην ενδοχώρα 8 μη νόμιμους μετανάστες. Κατασχέθηκαν τα οχήματα και κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την  προανάκριση για τις τρεις υποθέσεις ενεργούν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου Αλεξανδρούπολης, Ορεστιάδας και Ιάσμου Ροδόπης.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις