Σάββατο, 27 Απρ.
21oC Αθήνα

Διακίνηση μεταναστών στον Έβρο: Συλλήψεις διακινητών μετά από τρεις επιχειρήσεις

Διακίνηση μεταναστών στον Έβρο: Συλλήψεις διακινητών μετά από τρεις επιχειρήσεις

Η διακίνηση μεταναστών συνεχίζεται παρά την τραγωδία ανοιχτά της Πύλου και οι συλλήψεις είναι διαδοχικές. Ο Έβρος πάντα στο επίκεντρο…

Τρεις αλλοδαπούς διακινητές, οι οποίοι σε ισάριθμες διαφορετικές περιπτώσεις εντοπίστηκαν να προωθούν στο εσωτερικό της χώρας παράτυπους μετανάστες, συνέλαβαν χθες και σήμερα 17 Ιουνίου σε περιοχές του Έβρου, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε σχετική σημερινή ανακοίνωση της αστυνομίας, στην πρώτη περίπτωση, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών συνέλαβαν τον έναν διακινητή χθες το πρωί, Παρασκευή 16 Ιουνίου, στην Εθνική Οδό Αλεξανδρούπολης-Κομοτηνής, καθώς τον εντόπισαν να οδηγεί ΙΧΕ αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στο εσωτερικό της χώρας τέσσερις μετανάστες.

Ο οδηγός-διακινητής, ο οποίος στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης, αρχικά δεν συμμορφώθηκε σε σήμα των αστυνομικών και ανέπτυξε ταχύτητα, ενώ ακολούθως ακινητοποίησε το όχημα και επιχείρησε να διαφύγει πεζός χωρίς να τα καταφέρει, αντιστεκόμενος κατά τη σύλληψή του. Εν τω μεταξύ, διαπιστώθηκε ότι για το όχημα που οδηγούσε είχε δηλωθεί για κλοπή στις 13 Ιουνίου σε αστυνομική υπηρεσία της Αττικής.

Στη δεύτερη περίπτωση, χθες το πρωί, σε οικισμό του Έβρου, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου με τη συνδρομή αξιωματούχων της FRONTEX συνέλαβαν τον δεύτερο διακινητή, αφού διαπιστώθηκε ότι οδηγώντας ΙΧΕ αυτοκίνητο, στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης, μετέφερε παράνομα στην ενδοχώρα επτά μετανάστες.

Τονίζεται ότι και αυτός ο οδηγός-διακινητής αρχικά δεν συμμορφώθηκε σε σήμα των αστυνομικών και ανέπτυξε ταχύτητα, ενώ ακολούθως ακινητοποίησε το όχημα και τράπηκε πεζός σε φυγή, όμως ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη.

Στην τρίτη περίπτωση, σήμερα, Σάββατο 17 Ιουνίου, τις πρώτες πρωινές ώρες, στην Εθνική Οδό Ορμενίου-Αρδανίου, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου συνέλαβαν διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί ΙΧΕ αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στο εσωτερικό της χώρας πέντε μετανάστες.

Σημειώνεται, ότι κατασχέθηκαν τα τρία οχήματα και τα κινητά τηλέφωνα που βρέθηκαν στην κατοχή των προαναφερόμενων συλληφθέντων, οι οποίοι οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, με την προανάκριση και για τις τρεις υποθέσεις να διενεργούν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Φερών και Σουφλίου.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις