Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Διαβατά: Νέα επεισόδια ανάμεσα σε πρόσφυγες και ΜΑΤ – Συγκινητικές εικόνες με μικρά παιδιά!

Διαβατά: Νέα επεισόδια ανάμεσα σε πρόσφυγες και ΜΑΤ – Συγκινητικές εικόνες με μικρά παιδιά!
φωτογραφία Reuters

Μία κρύο – μία ζέστη στον αυτοσχέδιο καταυλισμό στα Διαβατά.
Κάποιοι φεύγουν με πούλμαν ενώ κάποιοι δημιουργούν επεισόδια.
Νέος γύρος επεισοδίων χθες το μεσημέρι με χρήση χημικών από τους αστυνομικούς.
Ακόμα ψάχνουν τον υποκινητή αυτής της κατάστασης…

Σκοτσέζικο ντους θυμίζει η κατάσταση στα Διαβατά, αφού μία ηρεμεί η κατάσταση και… μια ξεσπούν επεισόδια με ξύλο και χημικά.

Το απόγευμα του Σαββάτου, σταδιακά αποχωρούσαν από τον άτυπο καταυλισμό, δίπλα στο Κέντρο Φιλοξενίας Διαβατών, οι πρόσφυγες και μετανάστες που είχαν συγκεντρωθεί στην περιοχή, ανταποκρινόμενοι σε ένα ψευδές κάλεσμα από μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο περιφερειακός συντονιστής Βορείου Ελλάδος και Ηπείρου του υπουργείου μεταναστευτικής πολιτικής Νίκος Ράγκος, ήδη έχουν αποχωρήσει 340 άτομα με ναυλωμένα λεωφορεία με προορισμό τις δομές όπου φιλοξενούνταν.

«Παράλληλα, άλλα δύο λεωφορεία θα αναχωρήσουν για Αθήνα και Γιάννενα όπου διέμεναν οι πρόσφυγες» τόνισε ο κ.Ράγκος εκτιμώντας ότι μέχρι αύριο (σ.σ. σήμερα, Κυριακή 7.4.2019) ο καταυλισμός θα έχει εκκενωθεί. Σύμφωνα με την αστυνομία, νωρίτερα, κατά την ένταση που επικράτησε, έγιναν 8 προσαγωγές και συνελήφθησαν 3 άτομα.

Όμως… χθες το μεσημέρι και ενώ είχαν ήδη αρχίσει να φεύγουν τα πρώτα πούλμαν, ξέσπασε νέος γύρος επεισοδίων. Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, κατά την ένταση που επικράτησε, τραυματίστηκε ελαφρά ένας φωτορεπόρτερ.

Οι παρακάτω εικόνες του REUTERS από τις στιγμές των επεισοδίων είναι χαρακτηριστικές:

Παιδιά δίνουν λουλούδια στους αστυνομικούς μετά τα επεισόδια – ΦΩΤΟ REUTERS

Συγκλονίζει το γεγονός ότι σε αυτό το σημείο, με τα χημικά και το ξύλο, κυκλοφορούν μικρά παιδιά…

Την ίδια ώρα, είναι σε εξέλιξη οι έρευνες για τους υποκινητές αυτής της κατάστασης. Τους ανθρώπους δηλαδή που διέδωσαν με μηνύματα στα κινητά αλλά και από στόμα σε στόμα, ότι θα ανοίξουν τα σύνορα για να περάσουν οι μετανάστες…

Πηγή: REUTERS, Thestival

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις