Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Διδυμότειχο: Ανησυχία νεφροπαθών για την αποχώρηση γιατρού από το νοσοκομείο!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Την ανησυχία του για την απρόσκοπτη λειτουργία της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού (ΜΤΝ) του νοσοκομείου Διδυμοτείχου μετά την επικείμενη αποχώρηση, στα μέσα Ιανουαρίου, ενός εκ των δύο ιατρών νεφρολόγων της μονάδας, εκφράζει με επιστολή του ο Σύλλογος Νεφροπαθών Βορείου Έβρου. Συγκεκριμένα οι 42 αιμοκαθαιρόμενοι ασθενείς…

που υπογράφουν την εν λόγω επιστολή σημειώνουν πως «είναι αδύνατη η λειτουργία της μονάδας καθ’ όσον απαιτούνται δύο νεφρολόγοι, σύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργίας της» και επισημαίνουν πως η ΜΤΝ Διδυμοτείχου είναι απολύτως αναγκαία δεδομένου ότι η χιλιομετρική απόσταση των βορείων οικισμών του Νομού μέχρι το νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, στο οποίο υπάρχει αντίστοιχη μονάδα, είναι 180 χιλιόμετρα.

Καθησυχαστικός ωστόσο εμφανίζεται ο αναπληρωτής διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Διδυμοτείχου, Στέφανος Καρακόλιας, ο οποίος αποσαφηνίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, πως ο γιατρός που αποχωρεί είχε ενημερώσει εγκαίρως, από το καλοκαίρι, για την απόφασή του να παραιτηθεί προκειμένου να μετεγκατασταθεί στο εξωτερικό και ως εκ τούτου έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την πλήρωση της θέσης.

«Ο επικουρικός γιατρός που φεύγει θα αναπληρωθεί. Ήδη ολοκληρώνεται η διαδικασία πρόσληψης μόνιμου γιατρού, μέσα από τα συμβούλια κρίσεως όπως προβλέπεται και υπάρχουν δύο υποψήφιες». Ο κ. Καρακόλιας μάλιστα διαβεβαιώνει πως σε περίπτωση που υπάρξει καθυστέρηση στις προβλεπόμενες και δρομολογημένες διαδικασίες, θα υπάρξει κάλυψη από το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Έβρου στην Αλεξανδρούπολη. «Θα μεταβαίνει στο Διδυμότειχο γιατρός από την Αλεξανδρούπολη και οι ασθενείς δεν θα ταλαιπωρηθούν. Βρίσκονται σε κυκλικό πρόγραμμα και είναι λογικό για μία τρίωρη συνεδρία να μην κάνουν μία διαδρομή 2,5 ωρών με αυτοκίνητο».

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε