Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Διδυμότειχο: Σπαραγμός και οργή στο τελευταίο αντίο στην όμορφη Ελένη Τοπαλούδη

Διδυμότειχο: Σπαραγμός και οργή στο τελευταίο αντίο στην όμορφη Ελένη Τοπαλούδη

Η κηδεία της άτυχης Ελένης Τοπαλούδη έγινε στο Διδυμότειχο.
Τραγικές φιγούρες οι γονείς της που συνόδευσαν την δολοφονημένη φοιτήτρια στην τελευταία της κατοικία.
Η 21χρονη φοιτήτρια δολοφονήθηκε στη Ρόδο και την πέταξαν ζωντανή στην θάλασσα!

Η τελευταία πράξη του δράματος παίχτηκε σήμερα στο Διδυμότειχο για την οικογένεια της Ελένης Τοπαλούδη. Η κηδεία του κοριτσιού που δολοφονήθηκε άγρια στην Ρόδο έγινε σε κλίμα άφατου πόνου. Τραγικές φιγούρες οι γονείς της που δεν μπορούν ακόμα να πιστέψουν πως έχασαν με τόσο βίαιο τρόπο το σπλάχνο τους. Η 21χρονη Ελένη οδηγήθηκε στην τελευταία της κατοικία με την μπάντα του δήμου να παιανίζει πένθιμα και τη μητέρα και τον πατέρα της να συνοδεύουν συντετριμμένοι το παιδί τους. Ο πόνος μεγάλος και βουβός με τους φίλους, τους συγγενείς και όλους όσοι γνώριζαν την άτυχη Ελένη να είναι απαρηγόρητοι.

Ράγισε καρδιές το σπαραχτικό κάλεσμα της μητέρας της 21χρονης Ελένης Τοπαλούδη, να γυρίσει πίσω. Πίσω «στη φωλιά της», η οποία όπως επανειλημμένα έχει πει τις τελευταίες μέρες έμεινε άδεια, πίσω στην αγκαλιά της οικογένειας που παλεύει να δεχτεί πως τόσο βίαια κόπηκε το νήμα της ζωής του παιδιού τους. Στις 8 το πρωί, η σορός της νεαρής φοιτήτριας, που φέρεται να δολοφονήθηκε από δύο νεαρούς στη Ρόδο, μεταφέρθηκε, με επιθυμία της μητέρας της, στο σπίτι της. Εκεί παρέμεινε έως και τις 11, οπότε και άρχισε η εξόδιος ακολουθία, στον Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Διδυμοτείχου.

«Η Ελένη ήταν η ελπίδα», είπε στον επικήδειό του ο δήμαρχος Διδυμοτείχου Παρασκευάς Πατσουρίδης. Δεν αποχωρίζονται το παιδί τους, αλλά τη ζωή τους όπως την ήξεραν, όπως την έζησαν.

«Η καρδιά μου είναι κατασπαραγμένη… Θα ζω με τις φωτογραφίες και τις αναμνήσεις των 21 χρόνων… Με τις επισκέψεις στο μνήμα» δήλωνε το βράδυ της Τρίτης η τραγική μάνα, που υποβασταζόμενη και με αστείρευτα δάκρυα παρακολουθούσε τον επίλογο της τόσο σύντομης ζωής της μοναχοκόρης της. Τη στιγμή του ενταφιασμού το βλέμμα της στράφηκε αλλού, ίσως στις αναμνήσεις της Ελένης που χαμογελώντας έκανε όνειρα για τη ζωή, που τελικά δεν πρόλαβε να ζήσει.

«Η Δικαιοσύνη από εδώ και στο εξής θα κάνει το καθήκον της. Κάθε μία οικογένεια, κάθε γονιός, αν βρισκόταν στη θέση μας τι θα ρωτούσε; Γιατί; Το Γιατί είναι αυτό που μας αναστατώνει και μας βασανίζει. Ένα κορίτσι σαν τα κρύα τα νερά. Γιατί αυτοί οι άνθρωποι εκμεταλλεύτηκαν την καλοσύνη ή την αδυναμία του; Για ποιο λόγο; Τι τους έφταιγε;…..Τους βρήκαν, για μας την οικογένεια της Ελένης, την πιο κατάλληλη στιγμή. Λύτρωση είναι εν μέρει. Η οριστική λύτρωση θα ρθει μετά από το πέρας όλων των διαδικασιών», δήλωνε λίγες ώρες πριν την κηδεία ο πατέρας.

Βυθισμένοι στον πόνο τους, δεν παύουν να ευχαριστούν όλους όσοι χωρίς να τους γνωρίζουν συμμερίζονται το δράμα τους, ανάβουν ένα κερί στη μνήμη της Ελένης τους και ζητούν μονολογώντας συνεχώς να αποδοθεί δικαιοσύνη.

Την Ελένη, που σε λίγες ημέρες θα επέστρεφε στο Διδυμότειχο για να περάσει τις γιορτές των Χριστουγέννων με την οικογένειά της. Όμως, το νήμα της ζωής της κόπηκε βίαια και η είδηση της δολοφονίας της συγκλόνισε όλη την Ελλάδα.

Η άτυχη κοπέλα φαίνεται ότι χτυπήθηκε στο πρόσωπο με σίδερο και στη συνέχεια ενώ ήταν σε άσχημη κατάσταση και εκλιπαρούσε να τη μεταφέρουν στο νοσοκομείο οδηγήθηκε στην παραλία όπου οι φερόμενοι ως δράστες την πέταξαν στη θάλασσα με αποτέλεσμα να πνιγεί.

Λίγο πριν τις 11.00 η νεκροφόρα ξεκίνησε από το πατρικό σπίτι της κοπέλας για την εκκλησία. Πίσω από τους γονείς, γείτονες, φίλοι και συγγενείς της Ελένης Τοπαλούδη με δάκρυα στα μάτια. Ο πόνος για όλους ήταν ανείπωτος.

Σπαρακτικές εικόνες στην κηδεία της φοιτήτριας

 

Η σορός της φοιτήτριας στο Διδυμότειχο

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις