Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Δίκη Άλκη Καμπανού: Μήνυση στους τρεις ιατροδικαστές για ψευδή κατάθεση και απάτη προανήγγειλε ο Αλέξης Κούγιας

Δίκη Άλκη Καμπανού: Μήνυση στους τρεις ιατροδικαστές για ψευδή κατάθεση και απάτη προανήγγειλε ο Αλέξης Κούγιας

Ο Αλέξης Κούγιας δήλωσε σήμερα (11.4.2023) στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Θεσσαλονίκης, όπου γίνεται η δίκη του Άλκη Καμπανού ότι η οικογένεια του άτυχου 19χρονου φιλάθλου του Άρη, θα υποβάλει μήνυση στους τρεις ιατροδικαστές που κατέθεσαν ως μάρτυρες υπεράσπισης – τεχνικοί σύμβουλοι τεσσάρων εκ των 12 κατηγορούμενων.

Οι τρεις ιατροδικαστές που κατέθεσαν στη δίκη για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου 2022, στην περιοχή της Χαριλάου μετά από επίθεση οπαδών του ΠΑΟΚ, είναι οι Κατερίνα Αποστολίδου, Γρήγορης Λέων και Δημήτρης Γαλεντέρης.

Οι τρεις ιατροδικαστές, που κατέθεσαν στη δίκη και έκαναν γνωματεύσεις για την δολοφονία του Άλκη Καμπανού, διαφώνησαν ως προς την αιτία θανάτου με την ιατροδικαστή Λήδα Κοβάτση που είχε κάνει τη νεκροτομή.

Σύμφωνα με το voria.gr και οι τρεις υποστήριξαν πως το θανατηφόρο τραύμα στον Άλκη Καμπανό ήταν στη μηριαία αρτηρία, ενώ η ιατροδικαστής Λήδα Κοβάτση είχε μιλήσει για συρροή τραυμάτων στα κάτω άκρα και κρανιοεγκεφαλικών κακώσεων.

Ο Αλέξης Κούγιας, συνήγορος της οικογένειας του Άλκη Καμπανού δήλωσε σήμερα στο δικαστήριο πως η οικογένεια θα μηνύσει τους τρεις ιατροδικαστές για ψευδή κατάθεση και απάτη.

Στο μεταξύ το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα για κατ’ αντιπαράσταση εξέταση των ιατροδικαστών, όπως αντίστοιχα είχε προτείνει νωρίτερα και η εισαγγελέας.

Υπενθυμίζεται πως μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης του ιατροδικαστή Δημήτρη Γαλεντέρη, η εισαγγελέας της έδρας, Κυριακή Κλιάμπα, ζήτησε στο τέλος της δίκης να διαβιβαστούν τα πρακτικά στην Εισαγγελία, καταλογίζοντάς του προσπάθεια παραπλάνησης του δικαστηρίου.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις