Παρασκευή, 3 Μαΐ
19oC Αθήνα

Δίκη για την επίθεση με βιτριόλι στο Ηράκλειο: Ένοχη για απόπειρα ανθρωποκτονίας η εισαγγελική πρόταση για την 39χρονη

Δίκη για την επίθεση με βιτριόλι στο Ηράκλειο: Ένοχη για απόπειρα ανθρωποκτονίας η εισαγγελική πρόταση για την 39χρονη
neakriti.gr

Να κηρυχθεί ένοχη για απόπειρα ανθρωποκτονίας ζήτησε η εισαγγελέας για την 39χρονη που επιτέθηκε με βιτριόλι στον 37χρονο εν διαστάσει σύζυγό της στο Ηράκλειο. Το περιστατικό που είχε σοκάρει το πανελλήνιο είχε σημειωθεί τον Οκτώβριο του 2022.

Πρόκειται για την πολύκροτη υπόθεση της 39χρονης, η οποία τον Οκτώβριο του 2022 είχε επιτεθεί στον 37χρονο εν διαστάσει σύζυγό της ρίχνοντάς του βιτριόλι, σε ξενοδοχείο στο κέντρο του Ηρακλείου, με αποτέλεσμα ο ίδιος να υποστεί βαρύτατα εγκαύματα.

Περίπου ενάμισι χρόνο αργότερα, η εισαγγελέας πρότεινε την Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024 την ενοχή της κατηγορουμένης για απόπειρα ανθρωποκτονίας, υποστηρίζοντας ότι η 39χρονη «είχε δόλο να προκαλέσει βλάβη στον παθόντα γιατί είχε και το κίνητρο και το μέσο για να επιφέρει το αποτέλεσμα».

Σύμφωνα με το neakriti.gr, η εισαγγελέας είπε ότι πιθανώς είχαν εκείνη τη βραδιά η γυναίκα και ο πρώην σύζυγός της σεξουαλική επαφή, ωστόσο δεν προκύπτει ότι υπήρξε βιασμός και άρα πράξη σε άμυνα.

Για τον τρίτο κατηγορούμενο, τον ταξιτζή, η εισαγγελέας της έδρας είπε πως οι τηλεφωνικές επαφές πριν και μετά το συμβάν δείχνουν ότι υπήρχε μεταξύ τους συνεννόηση.

Τέλος, η πρόταση της εισαγγελέως ήταν απαλλακτική για τη φίλη της 39χρονης.

Η εκδίκαση της υπόθεσης, που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο, ξεκίνησε πριν από περίπου δύο εβδομάδες, κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου και αναμένεται – κατά πάσα πιθανότητα – να ολοκληρωθεί την Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις