Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Δίκη Γιακουμάκη: Ένοχοι οι κατηγορούμενοι για τον θάνατο του σπουδαστή

Δίκη Γιακουμάκη: Ένοχοι οι κατηγορούμενοι για τον θάνατο του σπουδαστή

Μετά από 6,5 χρόνια έπεσε η αυλαία στην πολύκροτη υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη. Νωρίτερα ολοκληρώθηκε η εκδίκαση των 8 εφέσεων των ισάριθμων κατηγορούμενων για τον θάνατο του σπουδαστή της Γαλακτοκομικής Σχολής στα Γιάννινα.

Σήμερα 7 Ιουλίου 2021 μετά την εκδίκαση των 8 εφέσεων για την υπόθεση του θανάτου του Βαγγέλη Γιακουμάκη, σύμφωνα με την απόφαση της Έδρας όπως αυτή ανακοινώθηκε, οι πέντε από τους κατηγορουμένους που ήταν ενήλικες κρίθηκαν ένοχοι, όπως και πρωτοδίκως.

Σύμφωνα με το epirus-tv-news.gr, για τους άλλους τρεις κατηγορούμενους που ήταν ανήλικοι, το δικαστήριο αποφάνθηκε ότι τέλεσαν τις πράξεις για τις οποίες κατηγορούνταν.

Click4more: Βαγγέλης Γιακουμάκης: Την ενοχή των κατηγορουμένων πρότεινε η εισαγγελέας – «Θα ήθελα να είναι εδώ σήμερα»

Παράλληλα, σε έναν από τους καταδικασθέντες αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του σύννομου πρότερου βίου, καθώς για μεγάλο διάστημα μετά την τέλεση έδειξε καλή διαγωγή.

Σημειώνεται ότι την ώρα που ανακοινώθηκε από την Έδρα η απόφαση, η μητέρα του Βαγγέλη Γιακουμάκη ξέσπασε σε κλάματα στην αγκαλιά του συζύγου της.

Δίκη Γιακουμάκη: Οι ποινές του δικαστηρίου

Το δευτεροβάθμιο δικαστήριο, μετά την αγόρευση των συνηγόρων και μια σύντομη διακοπή, προχώρησε, λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι, στην ανακοίνωση της απόφασης για τους κατηγορουμένους.

Click4more: Συγκλονίζει ο πατέρας του Β. Γιακουμάκη: «Ο Βαγγέλης δε μίλησε αλλά η σιωπή του ακούστηκε παντού»

Σύμφωνα με τον νέο ποινικό κώδικα, οι ποινές διαμορφώνονται ως εξής:
-30 μήνες φυλάκιση για τους 5 ενήλικες.

-Η εκτέλεση των ποινών έχει ανασταλτικό χαρακτήρα 3 ετών.

-Κοινωφελής εργασία 100 ωρών για τους 3 ανήλικους σε αρμόδιο φορέα.

Τελικώς, η Έδρα απέρριψε τα υπόλοιπα αιτήματα περί ελαφρυντικών που αιτήθηκαν οι δικηγόροι.

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη (06.07.2021) η Εισαγγελέας είχε ζητήσει για τους πέντε κατηγορουμένους να αναγνωριστεί το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις