Δευτέρα, 29 Απρ.
22oC Αθήνα

Δίκη Γραικού: Καταπέλτης η εισαγγελέας στη δίκη για τη στυγερή δολοφονία

Δίκη Γραικού: Καταπέλτης η εισαγγελέας στη δίκη για τη στυγερή δολοφονία

Ο Δημήτρης Γραικός δολοφονήθηκε και ο άντρας που πρωτόδικα καταδικάστηκε σε ισόβια για το έγκλημα προσπαθεί να τα σπάσει…

Ο Δημήτρης Γραικός δολοφονήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 2016 και 7 χρόνια μετά, ο δράστης που είχε ομολογήσει ότι σκότωσε τον άτυχο άντρα, κατά λάθος όπως λέει, προσπαθεί να σπάσει τα ισόβια. Το λόγο το πρωί, πήρε η εισαγγελέας στη δίκη για τη δολοφονία που συντάραξε τη χώρα. Με τους στενούς συγγενείς του θύματος, να μετρούν αντίστροφα για την απόφαση. Οποιαδήποτε μείωση της ποινής του κατηγορούμενου, θα είναι για τους ίδιους όπως έχουν αναφέρει, πρόκληση.

«Ο κατηγορούμενος έδειρε με σφοδρότητα και μανία το θύμα και αυτό προκύπτει από τα χτυπήματα που έφερε η σορός. Όταν αντιλήφθηκε την πράξη του έσπευσε να εξαφανίσει τα ίχνη». Αυτά ήταν μεταξύ άλλων τα λόγια της εισαγγελέως κατά την αγόρευσή της στο Κακουργιοδικείο Θεσσαλονίκης στη δευτεροβάθμια δίκη για τη δολοφονία του Δημήτρη Γραικού.

Μάλιστα έκανε αναφορά και στη συμβολή της εκπομπής της Αγγελικής Νικολούλη «Φως στο Τούνελ» στην εξιχνίαση του στυγερού εγκλήματος. Η εισαγγελέας μίλησε για την στιγμή που οι ειδικοί του τμήματος Γεωλογίας ανακάλυψαν το όχημα του Γραικού στον αύλειο χώρο της μονάδας του, ενώ μάλιστα σημείωσε πως ο δράστης θεώρησε υπέρβαση που αποκάλυψε μετά από ερωτήσεις των αρχών πού ήταν θαμμένος ο κτηνοτρόφος.

Ως αιτία θανάτου του Γραικού αναγνωρίστηκε από την ιατροδικαστή υπηρεσίας η βαριά θωρακική κάκωση με τον τεχνικό σύμβουλο ιατροδικαστή της οικογένειας του θύματος να συμφωνεί. Οι σύμβουλοι της πλευράς του καθ’ ομολογία δράστη απέδωσαν την αιτία θανάτου σε ανακοπή, υπενθύμισε η δικαστική λειτουργός.

Σε άλλο σημείο κατέστησε σαφές πως τα χτυπήματα που έφερε το θύμα στα πλευρά δεν ταιριάζουν με την εκδοχή πως προκλήθηκαν από την πτώση του δράστη πάνω στο θύμα κατά τη διάρκεια του καυγά.

«Ο θανών δεν πήγε το μοιραίο βράδυ στη μονάδα του κατηγορούμενου για να δει αν είχε ζώα, όπως ανασκεύασε στην απολογία του ο ίδιος. Όπως προκύπτει ο Γραικός τον ακολούθησε για να του ζητήσει τα χρήματα που του όφειλε. Εκεί έφτασε έξω φρενών καθώς είχε αδικηθεί.

Διαφώνησαν, ενδεχομένως το θύμα όντως να τον έβρισε και ο κατηγορούμενος τον έδειρε με σφοδρότητα και μανία και αυτό προκύπτει από τα χτυπήματα που έφερε η σορός που βρέθηκε σαπωνοποιημένη» ανέφερε σε σημείο της αγορεύσεως της για να συμπληρώσει: «Ούτε την ώρα που οι ειδικοί ανακάλυψαν το αμάξι του κτηνοτρόφου παραδέχθηκε όσα είχε κάνει ενώ παράλληλα προσπάθησε να παραπλανήσει τις αρχές λέγοντας και πάλι ψεύδη». Η αγόρευση είναι σε εξέλιξη…

Πηγή: thesstoday.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις