Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Δίκη λέκτορα του ΑΠΘ: Νέα αναβολή στην υπόθεση δολοφονίας γιαγιάς και εγγονής με αρσενικό

Νέα Ευκαρπία

Αναβλήθηκε και πάλι η δίκη του λέκτορα του ΑΠΘ για τη διπλή δολοφονία με αρσενικό το καλοκαίρι του 2013. Τότε έχασαν τη ζωή τους μία γιαγιά και η εγγονή της, συγγενικά πρόσωπα του 49χρονου.

Στο εδώλιο κάθεται ο 49χρονος λέκτορας του ΑΠΘ κατηγορούμενος ότι πριν από οκτώ χρόνια δηλητηρίασε με αρσενικό την 34χρονη σύζυγό του και την 85χρονη γιαγιά της.

Σύμφωνα με το thesstoday.gr, η δίκη αναβλήθηκε εκ νέου, αυτή τη φορά για τον Απρίλιο, καθώς βασικός μάρτυρας της πολιτικής αγωγής υπέστη ισχαιμικό εγκεφαλικό επεισόδιο, και δεν είναι σε θέση να παρακολουθήσει τη διαδικασία.

Θεσσαλονίκη: Το χρονικό της υπόθεσης

Ο 49χρονος κατηγορούμενος και σύζυγος του ενός θύματος είναι λέκτορας Γεωλογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, καταδικάστηκε σε δις ισόβια κάθειρξη, με ομόφωνη απόφαση ως προς την ενοχή, χωρίς ελαφρυντικά, για τη δολοφονία της 34χρονης συζύγου του και της 85χρονης γιαγιάς της, που έχασαν τη ζωή τους από δηλητηρίαση με αρσενικό.

Γιαγιά και εγγονή είχαν χάσει τη ζωή τους μέσα στην ίδια εβδομάδα, τον Αύγουστο του 2013 και από τότε τα δύο περιστατικά είχαν προκαλέσει έντονο προβληματισμό στους γιατρούς του νοσοκομείου «Παπανικολάου» Θεσσαλονίκης, όπου είχαν νοσηλευτεί, χωρίς αρχικά να επιβεβαιωθεί η δηλητηρίαση από αρσενικό…

Πρώτα πέθανε η ηλικιωμένη, που νοσηλεύτηκε σχετικά μικρό διάστημα, και λίγες ημέρες αργότερα η εγγονή της, μητέρα ενός κοριτσιού και σύζυγος του κατηγορούμενου, η οποία, όμως, είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο νωρίτερα από τη γιαγιά της.

Ο ίδιος ο 49χρονος λέκτορας του ΑΠΘ αρνείται τις κατηγορίες που του αποδίδονται, δηλώνοντας αθώος.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις