Κυριακή, 5 Μαΐ
16oC Αθήνα

Δήμαρχοι που βγήκαν από το φλεγόμενο αυτοκίνητο: Τρίτωσε το κακό, προηγήθηκαν σπάσιμο του παρμπρίζ και του καθρέφτη

Δήμαρχοι που βγήκαν από το φλεγόμενο αυτοκίνητο: Τρίτωσε το κακό, προηγήθηκαν σπάσιμο του παρμπρίζ και του καθρέφτη

«Πριν τη φωτιά στο αυτοκίνητο, μία πέτρα μας έσπασε το παρμπρίζ και ένα πουλί έσπασε τον καθρέφτη» λέει στο Newsit.gr η δήμαρχος Στυλίδας Βιργινία Στεργίου που επέβαινε στο αυτοκίνητο μαζί με την δήμαρχο Αμφίκλειας, Αθανασία Στιβακτή και τον δήμαρχο Δομοκού Χαράλαμπο Λιόλιο.

Σημειώνεται πως οι τρεις δήμαρχοι επέβαιναν στο αυτοκίνητο που τυλίχθηκε στις φλόγες την Παρασκευή (28.4.2023) λίγο μετά τους Σοφάδες Καρδίτσας. Το αυτοκίνητο καταστράφηκε ολοσχερώς από τη φωτιά, ενώ και οι τρεις κατάφεραν να βγουν εγκαίρως από το όχημα. 

Και οι τρεις πρωταγωνιστές του απίστευτου περιστατικού μιλούν στο newsit.gr για την περιπέτειά τους.

«Δεν ήταν καν το πρώτο γεγονός είχαμε κι άλλα δύο περιστατικά πιο πριν. Ένα πουλί έπεσε στο αυτοκίνητο, μία πέτρα μας έσπασε το παρμπρίζ, και η φωτιά στο αυτοκίνητο ήταν το τρίτο γεγονός» λέει η δήμαρχος Στυλίδας, Βιργινία Στεργίου.

Και περιγράφει όσα έζησαν πριν πάρει το αυτοκίνητο που επέβαιναν φωτιά: «Πρώτα έπεσε μία πέτρα και μας έσπασε σε ένα σημείο στο παρμπρίζ έκανε τρυπούλα σαν δίευρο. Μετά από λίγο έπεσε ένα τεράστιο πουλί και έσπασε περίπου τον καθρέφτη του οδηγού».

Η κ. Στεργίου περιγράφει την στιγμή που κατάλαβαν ότι το αμάξι έχει κάποιο πρόβλημα: «Καθ’οδόν όπως βαδίζαμε άρχισε το αυτοκίνητο και έκανε έναν περίεργο θόρυβο. Το έκανε στην άκρη στην ΛΕΑ ο κ. Λιόλιος, και έσβησε το αμάξι. Άρχιζαν να βγαίνουν καπνοί από το καπό. Προσπαθήσαμε να βγούμε έξω, δεν συνειδητοποιούσαμε τι έγινε. Μάλιστα, εμένα μου άνοιξε απέξω η κ. Στιβακτή γιατί εμένα δεν άνοιγε η πόρτα μου, δεν ξέρω για ποιον λόγο. Στο δευτερόλεπτο έγινε αυτό.

Την στιγμή που έγινε το συμβάν λέγαμε ότι θέλαμε μισή ώρα ακόμη για να φτάσουμε Δομοκό. Το περιστατικό με την πέτρα έγινε λίγο πιο πριν όταν ήμασταν στην Εγνατία. Ήταν τόσο δυνατός ο θόρυβος, η κ. Στιβακτη επειδή την είχε πάρει λίγο ο ύπνος, νόμιζε ότι τρακάραμε. Και αυτό με πουλί ήταν τελείως αγριευτικό. Έπεσε πάνω στο παρμπρίζ αριστερά προς τον άξονα του οδηγού και έσπασε τον καθρέφτη. Ήταν τρομερό».

«Τώρα συνειδητοποιούμε πόσο τυχεροί είμαστε»

Η δήμαρχος Αμφίκλειας, Αθανασία Στιβακτή μιλώντας στο newsit.gr για την περιπέτειά τους: «Είμαστε όλοι καλά. Όταν πρόκειται για υλικές ζημιές, εκτιμούμε γιατί βλέπουμε τα χειρότερα. Τώρα αρχίζουμε και συνειδητοποιούμε πόσο τυχεροί είμαστε. Γιατί εκείνη την ώρα ήμασταν πάνω στον πανικό. Είχαμε πάει στην Καστοριά στην κηδεία του πατέρα του μητροπολίτη μας. Επιστρέφαμε και ακούσαμε έναν θόρυβο, βάλαμε το αυτοκίνητο στην άκρη στην ΛΕΑ. Για διακόσια μέτρα δεν προλάβαμε, έβγαλε έντονους καπνούς και μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου πήρε φωτιά όλο το αυτοκίνητο. Το σοκ ήταν πολύ μεγάλο και ευτυχώς είμαστε καλά και προχωράμε».

«Προσπαθήσαμε με πυροσβεστήρα»

Πιο ψύχραιμος ο δήμαρχος Δομοκού, Χαράλαμπος Λιόλιος μιλά στο newsit.gr για το περιστατικό: «Αντιλήφθηκα ότι μηχανικά κάτι δεν πήγαινε καλά. Σταματήσαμε στην άκρη προσπαθήσαμε να πάρουμε τηλέφωνο στο τετραψήφιο της οδικής βοήθειας. Άρχισε να βγάζει καπνούς από το καπό και τα πλαϊνά. Πήραμε τα πράγματα μας, απομακρυνθήκαμε και μετά από ένα-δύο λεπτά άρχισε από κάτω να βγάζει τις πρώτες φλόγες. Προσπαθήσαμε με πυροσβεστήρα και ήρθαν και διερχόμενοι με άλλους πυροσβεστήρες, αλλά δεν γινόταν τίποτα. Πριν είχαμε και το χαλίκι που πετάχτηκε από το απέναντι ρεύμα και ένα πουλί που έπεσε πάνω στον καθρέφτη».

Ο κ. Λιόλιος ενημέρωσε την οικογένειά του καθώς έχει δύο παιδιά και η γυναίκα του είναι έγκυος στο τρίτο παιδί: «Πήρα τηλέφωνο την οικογένεια μου αμέσως μετά το συμβάν, τους το περιέγραψα όπως είχε συμβεί οπότε δεν δημιουργήθηκε κάποια αναστάτωση».

Άννα Τριανταφυλλιά Τσούτσα

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις