Σάββατο, 27 Απρ.
21oC Αθήνα

Δημήτρης Γραικός: Ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση και στο εφετείο ο έμπορος κρεάτων

Δημήτρης Γραικός: Ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση και στο εφετείο ο έμπορος κρεάτων

Αυλαία στη δίκη για τη δολοφονία στη Θεσσαλονίκη. Ο Δημήτρης Γραικός είχε βρεθεί νεκρός το 2016 και ο δράστης κρίθηκε ένοχος, χωρίς ελαφρυντικά και στο εφετείο

Η εισαγγελική πρόταση έγινε δεκτή και ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία του κτηνοτρόφου στη Θεσσαλονίκη, κρίθηκε ένοχος χωρίς ελαφρυντικά. Ήταν το φινάλε στο εφετείο με τους στενούς συγγενείς του θύματος, να κάνουν λόγο για δικαίωση. Ο Δημήτρης Γραικός είχε βρεθεί νεκρός το 2016 και πρωτόδικα, ο δράστης είχε καταδικαστεί σε ισόβια. Προσπάθησε να τα σπάσει στη δευτεροβάθμια δίκη αλλά δεν τα κατάφερε.

«Τον ξυλοκόπησε, τον έριξε κάτω και τον χτυπούσε με γροθιές και κλωτσιές. Όταν κάποιος χτυπάει κάποιον έτσι και του σπάει τα κόκκαλα, αποδέχεται ότι θα πεθάνει. Αυτό το έκανε ο κατηγορούμενος, είχε ανθρωποκτόνο δόλο. Φαίνεται από τα πληγέντα σημεία, την ένταση και τη σφοδρότητα», είπε μεταξύ άλλων χθες η εισαγγελική λειτουργός, απορρίπτοντας τον ισχυρισμό του 50χρονου ότι τέλεσε το έγκλημα εν βρασμώ ψυχικής ορμής.

«Το μεγαλύτερο μυστήριο δεν ήταν ότι εξαφανίστηκε ένας άνθρωπος αλλά το αυτοκίνητο», είπε η ίδια σε άλλο σημείο της αγόρευσής της και πρόσθεσε ότι ο κατηγορούμενος διαπιστώθηκε ότι ήταν ο τελευταίος που είχε επαγγελματική συναλλαγή μαζί του.

Ο 59χρονος κτηνοτρόφος, Δημήτρης Γραικός, βρέθηκε θαμμένος μαζί με το αυτοκίνητό του στη κτηνοτροφική μονάδα του κατηγορούμενου στο Ανατολικό Θεσσαλονίκης, δυόμισι χρόνια μετά τη μυστηριώδη εξαφάνισή του.

Η απολογία του δράστη

Υπενθυμίζεται ότι ο 50χρονος κατηγορούμενος κατά την απολογία του ζήτησε συγγνώμη από την οικογένεια του 59χρονου θύματος που έκρυβε την αλήθεια για τόσο μεγάλο διάστημα.

«Τον χτύπησα για να σταματήσει να βρίζει, όχι για να τον σκοτώσω. Δεν ήξερα ότι μπορεί να πεθάνει τόσο εύκολα ένας άνθρωπος, του έκανα ΚΑΡΠΑ για να τον επαναφέρω», επανέλαβε αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της απολογίας του, υποστηρίζοντας ότι όχι μόνο δε χρωστούσε χρήματα στο θύμα, αλλά εκείνος του χρωστούσε από τις σφαγές των ζώων. «Δεν τον μισούσα, δεν είχα καμία διαφορά μαζί του. Εκείνος με έβρισε και μου όρμησε», ανέφερε.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις