Κυριακή, 28 Απρ.
16oC Αθήνα

Δημήτρης Γραικός: «Ήταν ανοησία που δεν ειδοποίησα κάποιον» είπε στη δίκη ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία

Δημήτρης Γραικός: «Ήταν ανοησία που δεν ειδοποίησα κάποιον» είπε στη δίκη ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία

Ο Δημήτρης Γραικός δολοφονήθηκε και ο άντρας που πρωτόδικα καταδικάστηκε σε ισόβια για το έγκλημα προσπαθεί να τα σπάσει. Τι ανέφερε στην απολογία του…

Ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι ο θάνατος του άτυχου κτηνοτρόφου, σημειώθηκε πάνω σε καυγά που ξεκίνησε το θύμα. Αρνείται ότι τον σκότωσε με πρόθεση. Χαρακτήρισε λάθος του, το γεγονός πως δεν ειδοποίησε κανέναν μετά το έγκλημα. Επιχειρεί να σπάσει τα ισόβια με συγγενείς του άτυχου κτηνοτρόφου να παρακολουθούν την εκδίκαση της υπόθεσης, συναισθηματικά φορτισμένοι. Ένας από τους συγγενείς φώναξε στην έδρα πως ο κατηγορούμενος σκότωσε στο ξύλο τον άνθρωπό τους.

«Ήταν ανοησία που δεν ειδοποίησα κάποιον. Ζητώ συγγνώμη». Αυτά ανέφερε μεταξύ άλλων ενώπιον του δικαστηρίου ο καταδικασθείς πρωτόδικα σε ισόβια, για τη δολοφονία του κτηνοτρόφου Δημήτρη Γραικού.

Η πολύκροτη υπόθεση αναβιώνει αυτή την ώρα στην αίθουσα του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου Θεσσαλονίκης, με τον κατηγορούμενο να παίρνει το λόγο. «Δεν αποδέχομαι την κατηγορία. Έχασε τη ζωή του μέσα στη μονάδα μου μετά από φιλονικία που είχαμε και την οποία αυτός ξεκίνησε.

Ήταν ανοησία που δεν ειδοποίησα κάποιον. Ζητώ συγγνώμη από την οικογένεια για αυτά που έχω κάνει» κατέθεσε ο κατηγορούμενος μετά την ανάγνωση των κατηγοριών που τον βάρυναν πρωτόδικα. Σύμφωνα με το thesstoday.gr, συγγενής του θύματος φώναξε αμέσως μετά προς την έδρα ότι «τον σκότωσε στο ξύλο».

Η οικογένεια του δολοφονημένου Δημήτρη Γραικού ζητά να μη σπάσουν τα ισόβια για τον άντρα που πρωτόδικα καταδικάστηκε και για χρόνια κυκλοφορούσε ελεύθερος παριστάνοντας πως δεν ξέρει τίποτα για την τύχη του άτυχου κτηνοτρόφου.

Πρωτόδικα οι δικαστές έκριναν ότι τον είχε σκοτώσει και τον είχε θάψει μαζί με το αυτοκίνητό σε χώρο της επιχείρησής του. «Ο αδερφός μου ο Νίκος ξεψυχούσε και ρωτούσε “τι έγινε με τον δολοφόνο του Δημήτρη;” Αυτό που περιμένουμε από τη δικαιοσύνη είναι να μη βγει ποτέ αυτός ο άνθρωπος από τη φυλακή» έλεγε το πρωί η αδερφή του δολοφονημένου Δημήτρη Γραικού.

Η ανιψιά του Δημήτρη Γραικού, Χριστίνα θυμάται τις τελευταίες στιγμές του πατέρα της που έφυγε πριν 40 μέρες ζητώντας μόνον ένα πράγμα. Δικαίωση για τον νεκρό αδερφό του. «Πριν πέσει σε λήθαργο ο πατέρας μου, μας ρωτούσε με αγωνία αν υπήρχαν εξελίξεις για τον δολοφόνο. Η επιθυμία του ήταν να μη σπάσουν ποτέ τα ισόβια. Αυτό που περιμένουμε κι εμείς από το δικαστήριο. Αισθάνομαι θυμό που θα βρεθεί ενώπιον μας αυτός ο άνθρωπος. Πρέπει να πληρώσει για αυτό που έκανε».

Το ιστορικό της υπόθεσης

Η υπόθεση παρέμενε «γρίφος» επί δυόμισι χρόνια για τις διωκτικές αρχές. Ο άτυχος κτηνοτρόφος είχε εξαφανιστεί στις αρχές Νοεμβρίου του 2016, όταν εθεάθη για τελευταία φορά στο σφαγείο της Χαλάστρας, απ’ όπου φέρεται να αναχώρησε με το αγροτικό του αυτοκίνητο. Έκτοτε χάθηκαν τα ίχνη του, ενώ ακολούθησαν πολύμηνες έρευνες που απέβησαν άκαρπες.

Η δικογραφία επρόκειτο να οδηγηθεί στο αρχείο με την ένδειξη «αγνώστων δραστών», αλλά ο εισαγγελέας Εφετών δεν ενέκρινε την αρχειοθέτηση, ζητώντας να διενεργηθεί νέα έρευνα.

Το μυστήριο λύθηκε τελικά, όταν με τη συνδρομή επιστημόνων του Εργαστηρίου Εφαρμοσμένης Γεωφυσικής του ΑΠΘ που -κατόπιν υπόδειξης των αστυνομικών της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης- «σάρωσαν» με ειδικά μηχανήματα την περιοχή γύρω από την κτηνοτροφική μονάδα του κατηγορουμένου. Αρχικά εντοπίστηκε θαμμένο το αγροτικό αυτοκίνητο του θύματος και στη συνέχεια, σε άλλο σημείο, η σορός του, που έφερε κακώσεις από αλλεπάλληλα χτυπήματα.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις