Δευτέρα, 6 Μαΐ
22oC Αθήνα

Δημοτικές εκλογές: Χαμός στο ντιμπέιτ των υποψηφίων στην Θεσσαλονίκη – Προπηλακισμό του Βασίλη Τομπουλίδη καταγγέλλει το ΚΚΕ

Δημοτικές εκλογές: Χαμός στο ντιμπέιτ των υποψηφίων στην Θεσσαλονίκη – Προπηλακισμό του Βασίλη Τομπουλίδη καταγγέλλει το ΚΚΕ

Επεισόδιο σημειώθηκε στο ντιμπέιτ υποψηφίων Δημάρχων στην Θεσσαλονίκη, με το ΚΚΕ να καταγγέλλει προπηλακισμό του Βασίλη Τομπουλίδη, υποψήφιου Δημάρχου της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Όπως αναφέρει το ΚΚΕ, ο υποψήφιος Δήμαρχος της Λαϊκής Συσπείρωσης είχε καταγγείλει νωρίτερα το βανδαλισμό του εκλογικού περιπτέρου της παράταξης από την παράταξη «Ενωμένοι Μακεδόνες».

Όπως αναφέρει, λίγο μετά ο Βασίλης Τομπουλίδης δέχτηκε επίθεση «από θρασύδειλη ομάδα φασιστοειδών, 30 ατόμων, οπαδών εθνικιστικού μορφώματος- δημοτικού συνδυασμού».

«Ο προπηλακισμός “δεν είναι τυχαίος”, αλλά “ήρθε ως συνέχεια του βανδαλισμού του εκλογικού περιπτέρου της Λαϊκής Συσπείρωσης στην Άνω Τούμπα” και “αποδεικνύει ότι τα φασιστικά, εθνικιστικά μορφώματα δεν έχουν θέση ούτε στα δημοτικά, ούτε στα περιφερειακά συμβούλια, ούτε πουθενά!» αναφέρεται -μεταξύ άλλων- στη σχετική ανακοίνωση της Επιτροπής Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.

Καταλογίζονται, δε, ευθύνες στις παρατάξεις των υπολοίπων κομμάτων στο περιφερειακό συμβούλιο «που ανέχθηκαν τον εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής για χρόνια δημιουργώντας κλίμα ανοχής σε τέτοιου είδους μορφώματα» και τονίζεται ότι οι επικεφαλής των παρατάξεων των υπολοίπων κομμάτων στο Δήμο Θεσσαλονίκης που ήταν παρόντες στο περιστατικό, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων, δεν κατήγγειλαν τον απαράδεκτο προπηλακισμό.

Στο βίντεο του voria.gr φαίνεται η ένταση μεταξύ μελών του ΚΚΕ και της παράταξης των «Ενωμένων Μακεδόνων»

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις