Τετάρτη, 8 Μαΐ
21oC Αθήνα

Διονύσης Σαββόπουλος: 40 χρόνια από τη συναυλία που άφησε εποχή στη Θεσσαλονίκη

Διονύσης Σαββόπουλος: 40 χρόνια από τη συναυλία που άφησε εποχή στη Θεσσαλονίκη

Ο Διονύσης Σαββόπουλος ανέβηκε στη σκηνή στο Παλέ Ντε Σπορ και είδε μέσα 7.000 άτομα. Άλλος τόσος κόσμος είχε συγκεντρωθεί έξω καθώς δεν μπόρεσε να βρει εισιτήριο…

Συμπληρώθηκαν 40 χρόνια από την ιστορική συναυλία του Διονύση Σαββόπουλου στο Παλέ Ντε Σπορ (Αλεξάνδρειο Μέλαθρο) της Θεσσαλονίκης την 1η Απριλίου 1983. Η συναυλία μεταδόθηκε ζωντανά από την ΕΡΤ-1 σε παρουσίαση του Γιώργου Παπαστεφάνου και σκηνοθεσία της Μίκας Ζαχαροπούλου και πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του ΑΠΘ για τα 20 χρόνια της γενιάς του 1-1-4 και των διεκδικήσεων του 15% για την παιδεία.

Το Παλέ ντε Σπορ γέμισε με επτά χιλιάδες ανθρώπους, ενώ έξω από το γήπεδο υπήρχε άλλος τόσος κόσμος που δεν κατάφερε να μπει στο χώρο της συναυλίας. Τη μουσική μπάντα του Σαββόπουλου πλαισίωναν σπουδαίοι μουσικοί όπως ο Μηνάς Αλεξιάδης στο πιάνο, ο Βασίλης Σαλέας στο κλαρίνο, οι Χρήστος Ζέρβας  και Παναγιώτης Καλατζόπουλος στο μπουζούκι και τις κιθάρες και ο Γιώργος Δεσποτίδης στο βιολί.

Δίπλα στον Σαββόπουλο εμφανίστηκε και η «Οπισθοδρομική Κομπανία» με την Ελευθερία Αρβανιτάκη. Ο Διονύσης Σαββόπουλος ερμήνευσε αγαπημένα τραγούδια από την εικοσαετή μουσική του πορεία του,  ξεκινώντας από το δίσκο «Φορτηγό» (1966) και φτάνοντας μέχρι  το άλμπουμ του «Τραπεζάκια έξω» (1983), το οποίο είχε μόλις κυκλοφορήσει.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις