Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Δωδεκάνησα: Προχωρούν τα υδατοδρόμια – Στο τελικό στάδιο οι φάκελοι των έργων!

Δωδεκάνησα: Προχωρούν τα υδατοδρόμια – Στο τελικό στάδιο οι φάκελοι των έργων!

Επισπεύδεται από την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου η διαδικασία αδειοδότησης των έξι από το σύνολο των 25 υδατοδρομίων, των οποίων οι φάκελοι βρίσκονται στο τελικό στάδιο ωρίμανσης, προ της κατάθεσής τους, προκειμένου να ξεκινήσει η διαμόρφωση του Δικτύου υδατοδρομίων του Νοτίου Αιγαίου. Στόχος της Περιφερειακής αρχής…

είναι, τα υδατοδρόμια αυτά να έχουν αδειοδοτηθεί εντός του 2018, υπό την προϋπόθεση ότι θα έχουν οριστικοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν και οι τελευταίες εκκρεμότητες του υπό διαμόρφωση νέου θεσμικού πλαισίου, προκειμένου να ακολουθήσουν οι απαιτούμενες ενέργειες, από τα κατά τόπους Λιμενικά Ταμεία, για τη λειτουργία τους.

Το ζήτημα των αεροδρομίων συζητήθηκε στην διάρκεια συνεδρίασης του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης, στην Ερμούπολη, υπό την προεδρία του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου. Συγκεκριμένα, ο περιφερειάρχης, κατέστησε σαφές ότι Περιφέρεια εργάζεται πολύ σοβαρά και μεθοδικά για να υλοποιήσει τον στόχο της δημιουργίας του Δικτύου και έδωσε εντολή να προχωρήσουν άμεσα τα πρώτα έξι υδατοδρόμια, σε Σύρο, Νάξο, Αμοργό στις Κυκλάδες και Κάλυμνο, Λέρο και Λειψούς στα Δωδεκάνησα, των οποίων οι φάκελοι είναι στο τελικό στάδιο προ της κατάθεσής τους, για την έκδοση της άδειας.

Παράλληλα, για κάθε ένα από τα παραπάνω υδατοδρόμια, ετοιμάζονται οι φάκελοι που αφορούν στον εξοπλισμό που θα απαιτηθεί για την λειτουργία τους, χερσαίο και θαλάσσιο, για να ετοιμαστούν οι διαγωνισμοί προμήθειάς του. Οι προδιαγραφές που έχουν τεθεί είναι ο σεβασμός στο τοπικό ανάγλυφο κάθε νησιού, η λειτουργικότητα, η ασφάλεια και η μελλοντική επιχειρησιακή δυνατότητα.

Ταυτόχρονα, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου προχωρά στην προετοιμασία των διαγωνισμών και για τα υπόλοιπα υδατοδρόμια. Προϋπόθεση για την τήρηση του χρονοδιαγράμματος που έχει θέσει η περιφερειακή Αρχή, είναι να οριστικοποιηθούν το συντομότερο δυνατόν και οι τελευταίες εκκρεμότητες του υπό διαμόρφωση νέου θεσμικού πλαισίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι παρά τις όποιες καθυστερήσεις που αφορούν την ψήφιση του σχεδίου νόμου, το επενδυτικό ενδιαφέρον εξακολουθεί να είναι έντονο, όπως επισημαίνουν παράγοντες της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις