Τρίτη, 16 Απρ.
21oC Αθήνα

Δολοφονία 14χρονου: ”Πίεζαν τον δράστη να γίνει άντρας” – Νέες μαρτυρίες και η άγνωστη απολογία για το φονικό της Θεσσαλονίκης!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

 – Στόματα στο χωριό της Γέφυρας που παρέμεναν κλειστά ανοίγουν μετά τη δολοφονία του 14χρονου
– ”Έδειχνα ψύχραιμος αλλά κάθε στιγμή φοβόμουν όλο και περισσότερο” είπε ο δράστης στην ανακρίτρια
– ”Έπεσε στην αγκαλιά μου και έκλαιγε όταν βρέθηκε το πτώμα” λέει η θεία του ανήλικου δολοφόνου
– ”Προσπαθούσα να έχω καθαρό μυαλό και να σκεφτώ τις κινήσεις μου – Κανείς δεν θα με καταλάβαινε”
– Παραμένει συγκλονισμένο το χωριό που έγινε το στυγερό έγκλημα – Δείτε στο βίντεο τις νέες μαρτυρίες

 

 

Την ώρα που ο 14χρονος βρίσκεται μαζί με την οικογένειά του μακριά από τη Γέφυρα Θεσσαλονίκης, όπου έγινε το φονικό, μετά από απόφαση της ανακρίτριας,  πληθαίνουν οι φωνές στο χωριό για το παρελθόν του ανήλικου δράστη και συγκεκριμένα για τις πιέσεις που δεχόταν να σκληραγωγηθεί. ”Ότι δεν σου αρέσει και σε ενοχλεί το σκοτώνεις” φέρεται να του έλεγε ο παππούς του.

Συγγενής της οικογένειας αποκαλύπτει στην εφημερίδα Espresso, ότι ο παππούς προέτρεπε τον 14χρονο να σφάζει κότες και κουνέλια για να γίνει άντρας. ”Γαλουχήθηκε με αυτόν τον άσχημο τρόπο. Ο πατέρας του που είναι αγρότης δεν φοβόταν ποτέ τίποτα και κανέναν. Ενδεχομένως αυτή τη δύναμη ήθελε να την περάσει και στο γιο του, που έκανε λάθη τόσο εντός όσο και εκτός σχολείου”. Κάτοικοι του χωριού παρακολουθούν τις εξελίξεις συγκλονισμένοι. Για τον 14χρονο το χωριό δείχνει διχασμένο, καθώς πολλοί είναι εκείνοι που μιλούν για ένα προβληματικό παιδί άκρως επιθετικό, ενώ άλλοι υποστηρίζουν πως ήταν ένα παιδί σαν όλα τα άλλα.

Μία γυναίκα από το χωριό μιλώντας στην κάμερα του Live News με τον Νίκο Ευαγγελάτο, ανέφερε πως είχε κάνει πάρα πολλά και στο δικό της παιδί “πολλές φορές πήγαινε να το πνίξει όταν πήγαιναν στη θάλασσα, το χτυπούσε, το δάγκωνε όταν ήταν πιο μικρό”. Σε άλλη μαρτυρία μία γυναίκα που ξέρει τον 14χρονο τον χαρακτηρίζει “επικίνδυνο παιδί” που κυκλοφορούσε με όπλο. Άλλη πάλι μαρτυρία κατοίκου της περιοχής αναφέρει πως στο χωριό έχουν μεγαλοποιήσει λίγο τα πράγματα, αναφέροντας πως επειδή μπορεί να είχε ένα σουγιά πάνω του δεν σημαίνει ότι οπλοφορούσε. Οι περισσότερες μαρτυρίες των κατοίκων της περιοχής κατηγορούν τους δύο γονείς για αδιαφορία.

Η απολογία του 14χρονου στην ανακρίτρια

Ο 14χρονος που σκότωσε τον συνομήλικο συμμαθητή του το βράδυ του περασμένου Σαββάτου εμφανίστηκε μετανιωμένος. Ζήτησε συγγνώμη τόσο από τους γονείς του αδικοχαμένου Τάσου όσο και από τους δικούς του, μίλησε για τα αίτια που όπλισαν τα χέρια του και με δάκρυα στα μάτια έλεγε πως αν γυρνούσε το χρόνο πίσω θα λειτουργούσε διαφορετικά. ”Όλα έγιναν όπως τα είπα από την πρώτη στιγμή στους αστυνομικούς. Έχω μετανιώσει και ζητάω συγγνώμη και από την οικογένεια του Τάσου και από τη δική μου για το κακό που έκανα. Όταν κατάλαβα τι είχα κάνει το κακό είχε γίνει και δεν μπορούσα να αλλάξω τίποτα”.

Ο 14χρονος κατέρρευσε όταν η ανακρίτρια του ζήτησε να περιγράψει τον τρόπο που σκότωσε τον συμμαθητή του και για λίγο η διαδικασία διακόπηκε: ”Αφού τον χτύπησα γύρισα στο σπίτι. Φοβήθηκα και γι’ αυτό κλείστηκα στην τουαλέτα. Έβγαλα τα ματωμένα ρούχα, τα έκρυψα και πλύθηκα. Είχα πανικοβληθεί και παράλληλα προσπαθούσα να σκεφτώ τι έπρεπε να κάνω. Δεν είπα τίποτα στον πατέρα μου και προσπαθούσα μπροστά του να είμαι ψύχραιμος. Έδειχνα ψύχραιμος αλλά φοβόμουν κάθε στιγμή όλο και περισσότερο”.

Ο 14χρονος που στη συνέχεια πήρε μέρος στις έρευνες για τον εντοπισμό του συμμαθητή του, αισθάνθηκε όπως είπε τη γη να χάνεται κάτω από τα πόδια του, όταν ο πατέρας του βρήκε τη σορό του αδικοχαμένου Τάσου. ”Ήταν όλοι σοκαρισμένοι και περισσότερο εγώ. Ήξερα πως όλα θα αποκαλυφθούν και πως κανείς δεν πρόκειται να με καταλάβει. Ξαναλέω πως έχω μετανιώσει και πως δεν θα το ξαναέκανα αλλά εκείνη τη νύχτα θόλωσα και έχασα την ψυχραιμία μου”.

Ο ανήλικος δράστης επανέλαβε ότι δεχόταν αλλεπάλληλες προσβολές από το θύμα και από άλλα παιδιά της ηλικίας του, τόσο για το βάρος και την προφορά στην ομιλία του, όσο και για την οικονομική κατάσταση της οικογένειάς του: ”Για δύο χρόνια δεχόμουν προσβολές. Παρότι ήμασταν φίλοι, ο Τάσος με πείραζε και με κορόιδευε. Μου έλεγε συνεχώς ότι ο πατέρας σου δεν είναι ικανός ούτε ένα καλό τρακτέρ να πάρει. Φεύγοντας από το αναψυκτήριο άρχισε να μου λέει τα ίδια. Δεν άντεξα. Αγανάκτησα. Μαλώσαμε και πλησιάζοντας στο σπίτι μου του είπα ότι θέλω να πάω στην τουαλέτα και να γυρίσω πίσω για να τα βρούμε. Μπήκα στο σπίτι και πήρα το μαχαίρι…”

Πληροφορίες: Εκπομπή Live News, Εφημερίδα Espresso

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε