Τρίτη, 30 Απρ.
15oC Αθήνα

Δολοφονία Άλκη στη Θεσσαλονίκη: «Τον σκότωσαν μπροστά μου» – Η νέα συγκλονιστική μαρτυρία γυναίκας

Δολοφονία Άλκη στη Θεσσαλονίκη: «Τον σκότωσαν μπροστά μου» – Η νέα συγκλονιστική μαρτυρία γυναίκας

Η δολοφονία του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη, κρατά σοκαρισμένους τους αυτόπτες μάρτυρες. Μια γυναίκα που είδε και έζησε το σκηνικό της φρίκης αποφασίζει να λύσει τη σιωπή της…

Είναι μια γυναίκα που είχε οπτική επαφή με το σημείο του εγκλήματος στη Χαριλάου αλλά δυστυχώς δεν μπορούσε να κάνει τίποτα για να αποτρέψει τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη. Οι εικόνες και τα λόγια που άκουσε εκείνο το βράδυ, στοιχειώνουν την κάθε της μέρα. Με τρεις φίλους να περικυκλώνονται στα καλά καθούμενα και να δέχονται χτυπήματα που για τον 19χρονο αποδείχθηκαν δολοφονικά.

Τα λόγια της γυναίκας στον ΣΚΑΪ, είναι ενδεικτικά των όσων έγιναν. Του σχεδίου των δολοφόνων που έφυγαν όταν είχαν αποτελειώσει τον αδικοχαμένο Άλκη. Οι πρώτες βοήθειες που δέχτηκε το παιδί, λίγα μόνο δευτερόλεπτα μετά, ήταν αδύνατον να το κρατήσουν στη ζωή. Η γυναίκα φέρνει στο μυαλό της, εκείνες τις δραματικές στιγμές και με δάκρυα στα μάτια περιγράφει:

«Έγινε σε κλάσματα δευτερολέπτου… Δεν προλάβαμε να κάνουμε τίποτα. Το ότι ειδοποιήθηκε η αστυνομία όταν άρχισε η φασαρία, αυτό το πληροφορηθήκαμε. Αυτό που άκουσα και το είπα κατ’ επανάληψιν, ειλικρινά δεν μπορώ να το πω… «Φτάνει, μη με χτυπάτε άλλο… Φτάνει…» Και μετά τον κουβαλήσανε από εκεί, τον φέρανε εδώ και πάει ένας κύριος και του λέει «άνοιξε τα μάτια σου, μίλησέ μου» αλλά ήταν αναίσθητος, τον είχαν αποτελειώσει»

«Ήταν πάνω από 10 άτομα. Ήταν βασικά δύο αυτοκίνητα, και όταν εξετέλεσαν την αποστολή τους ακούγεται από ‘κει μια φωνή και λέει «εντάξει τους αποτελειώσατε;» Αυτό δε θα το ξεχάσω, αυτή τη φωνή στα αυτιά μου…» συνέχισε τη σοκαριστική διήγηση η γυναίκα.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι Αρχές έχουν στην διάθεση τους βιντεοληπτικό υλικό στο οποίο απεικονίζεται ο 20χρονος ύποπτος που έχει διαφύγει στην Αλβανία, να βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από το σημείο της δολοφονίας. Ο 20χρονος είχε αναζητηθεί και την Παρασκευή από την αστυνομία για να εξεταστεί. Ωστόσο δεν εντοπίστηκε και όπως διαπιστώθηκε βρίσκεται εκτός Ελλάδος. (διαβάστε εδώ)

«Η εντολή του υπουργού είναι να φτάσουμε μέχρι το τέρμα και όλοι οι υπαίτιοι για το φόνο του Άλκη και των ξυλοδαρμό των φίλων του να πάνε στη Δικαιοσύνη. Υπάρχουν πρωτόκολλα και με την αλβανική αστυνομία και με την Interpol, και σε περίπτωση που αποδειχθεί η ενοχή του 20χρονου αμέσως θα υπάρξει διεθνές ένταλμα μέσω της Interpol ώστε ο 20χρονος να συλληφθεί» τόνισε στον ΣΚΑΪ ο συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ Στράτος Μπαλάσκας.

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις