Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Δολοφονία Γραικού: Ένταση, κατάρες και λιποθυμίες στα δικαστήρια – “Είναι δολοφόνος θέλει κρέμασμα” – video

Δολοφονία Γραικού: Ένταση, κατάρες και λιποθυμίες στα δικαστήρια – “Είναι δολοφόνος θέλει κρέμασμα” – video

Ο Δημήτρης Γραικός δολοφονήθηκε και η αποκάλυψη της αλήθειας προκάλεσε σάλο.
Συγγενείς του προσπάθησαν να μπουν στα δικαστήρια για να πιάσουν τον κατηγορούμενο.
Ένταση με φωνές, κατάρες και λιποθυμίες. Στο πλευρό των συγγενών και κάτοικοι του Πεντάλοφου.
Το χρονικό της εξαφάνισης του άτυχου επιχειρηματία και η ομολογία για το στυγερό έγκλημα.

Ένταση, κατάρες, φωνές και λιποθυμίες στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης. Εκεί όπου ο φερόμενος ως δολοφόνος του Δημήτρη Γραικού θα απολογηθεί ενώπιον της Ε΄Τακτικής Ανακρίτριας.

Ο 46χρονος έμπορος κρεάτων κατηγορείται ότι πριν από 2,5 χρόνια σκότωσε τον 59χρονο επιχειρηματία και στη συνέχεια έθαψε το πτώμα του πίσω από την κτηνοτροφική του μονάδα κοντά στο αυτοκίνητο του θύματος.

Από νωρίς το πρωί συγγενείς του Δημήτρη Γραικού συγκεντρώθηκαν στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης, με φωτογραφίες του αδικοχαμένου ανθρώπου τους στα χέρια. Όταν πληροφορήθηκαν ότι ο κατηγορούμενος για το στυγερό έγκλημα μπήκε από την πίσω είσοδο ξέσπασαν.

Ένταση και λιποθυμίες στα δικαστήρια

Κάποιοι προσπάθησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό για να μπουν στα ενδότερα και άλλοι κατέρρευσαν πάνω στην ένταση. Τις φωνές στο σημείο διαδέχονταν οι κατάρες, με τους αστυνομικούς να προσπαθούν να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Ανάμεσα σε εκείνους που βρίσκονταν στα δικαστήρια και η αδερφή του Δημήτρη Γραικού, που ζητάει την παραδειγματική τιμωρία του δολοφόνου…

Την ίδια ώρα κάτοικοι από τον Πεντάλοφο Θεσσαλονίκης θα συγκεντρωθούν έξω από το δικαστικό μέγαρο. Ο φερόμενος ως δράστης, ο οποίος παραμένει υπό κράτηση, είχε πάρει προθεσμία έως σήμερα για να απολογηθεί για την υπόθεση που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο.

Ο δικηγόρος του, Χαράλαμπος Αποστολίδης, ανέφερε ότι ο εντολέας του υποστηρίζει ότι δεν πρόκειται για ανθρωποκτονία από πρόθεση, όπως του καταλογίζει το κατηγορητήριο. Ισχυρίστηκε ότι ο θάνατος του θύματος, ήρθε «πάνω στον καβγά».

Ο 46χρονος έμπορος κρεάτων, ομολόγησε την περασμένη εβδομάδα στους αστυνομικούς της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης την πράξη του, υποδεικνύοντας μάλιστα και το σημείο όπου έθαψε τον σορό του άτυχου κτηνοτρόφου. Η σορός του Δημήτρη Γραικού καθώς και το όχημά του είχε βρεθεί θαμμένο σε χώρο πίσω από τη μονάδα του δράση, στο χωριό Ανατολικό, έξω από τη Θεσσαλονίκη.

Την εκπροσώπηση της οικογένειας Γραικού έχει αναλάβει το δικηγορικό γραφείο του Αλέξη Κούγια. Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται πως: “μετά την αποκάλυψη του πραγματικού δράστου με τη βοήθεια επιστημονικών μεθόδων που για πρώτη φορά χρησιμοποιήθηκαν στην Ελλάδα για την αποκάλυψη ενός εγκλήματος, ούτε ένας από αυτούς, οι οποίοι προσέβαλαν σε σειρά εκπομπών και σε σειρά αναρτήσεων την τιμή των μελών της οικογενείας Γραικού, δεν είχε το θάρρος να ζητήσει δημόσια συγγνώμη, ενώ επί σειρά μηνών με τις υποψίες, τις οποίες είχαν δημιουργήσει, είχαν προκαλέσει ανεπανόρθωτη βλάβη τόσο στη σύζυγο του θύματος, όσο και στην επιχειρηματική δραστηριότητα της οικογενειακής επιχείρησης.

Δημήτρης Γραικός: Το χρονικό της υπόθεσης

Ο 59χρονος επιχειρηματίας, από το Πεντάλοφο Θεσσαλονίκης, εξαφανίστηκε μυστηριωδώς με το αυτοκίνητο του, ένα αγροτικό 4χ4,  το απόγευμα της Πέμπτης 3 Νοεμβρίου 2016 από την περιοχή της Χαλάστρας. Έφυγε από τα σφαγεία και από τότε δεν τον ξαναείδε κανείς ζωντανό.

Οι άνθρωποί του άρχισαν αμέσως τις αναζητήσεις και μάλιστα, δεν ήταν λίγες οι φορές που η υπόθεση απασχόλησε την εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη.

Στα σχεδόν τρία χρόνια της εξαφάνισης, ήρθαν στο φως μαρτυρίες και στοιχεία, ότι πριν χαθούν τα ίχνη του επιχειρηματία, είχε μια μεγάλη συναλλαγή. Κάτι που έχει επιβεβαιώσει και η σύζυγός του.

Έχει πει ότι έφυγε από το σπίτι του στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης και πήγε στα σφαγεία για να πουλήσει κάποια ζώα. Από την πώληση φαίνεται πως εισέπραξε 17.000 ευρώ. Από εκεί και πέρα τα ίχνη του χάθηκαν.

«Πιστεύουμε ότι έγινε κάτι στη διαδρομή το οποίο ήταν οργανωμένο διότι για να εξαφανίσεις τον έμπορο και το αυτοκίνητο πρέπει να υπάρχει ένα σχέδιο, μια προμελέτη και να δράσουν ταχύτατα. Θεωρούμε ότι δεν περάσανε διόδια. Άρα το αυτοκίνητο πρέπει να είναι σε μια ακτίνα 20 με 30 χιλιομέτρων. Το αυτοκίνητο υπάρχει και θα «μιλήσει». Το κίνητρο είναι και οικονομικό» έχει αναφέρει ο δικηγόρος της οικογένειας, κ. Διαλυνάς.

Και όντως, σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία, ο επιχειρηματίας βρέθηκε νεκρός μέσα στην κτηνοτροφική μονάδα του ανθρώπου, με τον οποίο είχε την τελευταία του οικονομική συναλλαγή…

Η έρευνα της υπόθεσης ως δολοφονία

Τον Φεβρουάριο του 2019 όπως αποκάλυψε ο δικηγόρος Νίκος Διαλυνάς, ο Εισαγγελέας Εφετών ζήτησε να ασκηθεί ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε βάρος του Δημήτρη Γραικού και χαρακτήριζε ως εσφαλμένη την απόφαση της Εισαγγελέως να στείλει την υπόθεση στο Αρχείο.

«Σήμερα μπορούμε να πούμε ότι επίσημα πλέον η υπόθεση του Δημήτρη Γραικού χαρακτηρίζεται ανθρωποκτονία από πρόθεση, δηλαδή δολοφονία. Εκδόθηκε σήμερα διάταξη του εισαγγελέα εφετών, ο οποίος σε μία πολυσέλιδη διάταξη δίνει παραγγελία στον εισαγγελέα πρωτοδικών να ασκήσει δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, δηλαδή δολοφονία και να σταλεί αμέσως η υπόθεση στον ανακριτή Θεσσαλονίκης, αναλύοντας ένας προς ένα τα γεγονότα…», είπε μεταξύ άλλων ο δικηγόρος Νίκος Διαλυνάς.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις