Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Δολοφονία στην Θήβα: Ψάχνουν τις δραστηριότητες του θύματος στην Ρόδο

Δολοφονία στην Θήβα: Ψάχνουν τις δραστηριότητες του θύματος στην Ρόδο
permissos.gr

To παρελθόν του 45χρονου άνδρα που δολοφονήθηκε στην Θήβα έξω από το σπίτι του, γύρω στις 12 τα μεσάνυχτα του περασμένου Σαββάτου εξετάζουν οι Αρχές, προσπαθώντας να αντλήσουν οποιοδήποτε στοιχείο οδηγήσει στην εξιχνίαση του εγκλήματος.

Ο Κώστας Τσαφταρίδης, πατέρας δύο παιδιών ηλικίας 17 και 12 χρόνων, έπεσε νεκρός στη μέση του δρόμου, ενώ ο δράστης φέρεται να διέφυγε με ένα μπλε αυτοκίνητο.

Είχε κατασκευαστική εταιρεία και εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με το dimikratiki.gr, δραστηριοποιείτο αρχικώς στις κατασκευές με γνωστό επιχειρηματία του κλάδου, ενώ στη Ρόδο συνεργάστηκε με έναν ντόπιο επιχειρηματία ιδιοκτήτη τουριστικού πρακτορείου και δημιούργησαν γραφείο μίσθωσης αυτοκινήτων που αριθμεί σήμερα, σύμφωνα με τις πληροφορίες, περί τα 63 αυτοκίνητα.

Στην εταιρεία μέτοχος σε ποσοστό 80% είναι η σύζυγος του θύματος.

Ηδη επιτελείς της ΕΛΑΣ διενεργούν έρευνες σε κάθε κατεύθυνση συμπεριλαμβανομένης και της επιχειρηματικής δραστηριότητας του θύματος στη Ρόδο.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, η σορός του 45χρονου φέρει έξι τραύματα από πυροβόλο όπλο. Τα τέσσερα από τα τραύματα στο σώμα του, ένα στο κεφάλι και ένα στον μηρό.

Του έριξε εννιά φορές

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, ο δράστης, που παρακολουθούσε τον ιδιοκτήτη της κατασκευαστικής εταιρείας και μόλις έφτασε στο σπίτι του τον πυροβόλησε, είχε καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του.

Από το σημείο της εκτέλεσης, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Θηβών, που χειρίζονται την υπόθεση, συνέλεξαν εννέα κάλυκες των εννέα χιλιοστών, οι οποίοι αναμένεται να σταλούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ελληνικής αστυνομίας, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν το όπλο αυτό είχε χρησιμοποιηθεί κατά το παρελθόν σε άλλη εγκληματική ενέργεια.

click4more: Ο Πέτρος Φιλιππίδης, ο Σπύρος Μπιμπίλας και οι νέες αποκαλύψεις

Οι αστυνομικοί αναζητούν βίντεο από κάμερες ασφαλείας της περιοχής, σε μία προσπάθεια να ανεύρουν όσο το δυνατόν περισσότερα στοιχεία και να προχωρήσουν στην ταυτοποίηση του δράστη.

Παράλληλα, λαμβάνουν καταθέσεις από τα συγγενικά και φιλικά πρόσωπα του θύματος προκειμένου να διερευνήσουν αν είχε δεχτεί απειλές ή αν είχε επαφές με κύκλους της νύχτας.

Τα σενάρια για τα αίτια της δολοφονίας

Όπως αναφέρει το dimokratiki.gr, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας βλέπουν προσωπικές διαφορές ή κάποιου είδους «ξεκαθάρισμα λογαριασμών» πίσω από τη «μαφιόζικη» εκτέλεση του επιχειρηματία, Κώστα Τσαφταρίδη, στο Ταχί Θήβας, έξω από το σπίτι του.

Η ΕΛ.ΑΣ. θα πάρει καταθέσεις από πρόσωπα του περιβάλλοντός του, είτε οικογενειακά είτε φιλικά, σε μια προσπάθεια να διαπιστωθεί αν είχε δεχτεί απειλές, αν είχε διαφορές και αν υπήρχε κάποιος με τον οποίο να ήταν σε αντιπαράθεση.

Μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να προκύπτει κάποια σύνδεση του επιχειρηματία με τον «κόσμο της νύχτας» της Αθήνας.
Πριν από 15 χρόνια ο Κώστας Τσαφταρίδης είχε κατηγορηθεί για καλλιέργεια 100 δενδρυλλίων κάνναβης, όμως πρόκειται για παλιά υπόθεση που δεν φαίνεται να σχετίζεται με τη δολοφονία του.

Ο τρόπος δράσης του εκτελεστή θυμίζει «μαφιόζικο χτύπημα», με τους αξιωματικούς της ΕΛΑΣ να θέλουν να βρουν ενδεχομένως τον ηθικό αυτουργό.

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις