Τρίτη, 30 Απρ.
20oC Αθήνα

Δωρεά 30.000 ευρώ από τον ΔΕΣΦΑ για τις ανασκαφές στην Αμφίπολη!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Ο Διαχειριστής Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου Α.Ε., γνωστοποίησε στον Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Κώστα Τασούλα πως ο ΔΕΣΦΑ επιθυμώντας να συνδράμει τις σημαντικές αρχαιολογικές έρευνες που γίνονται στην Αμφίπολη, αποφάσισε να τις ενισχύσει με το ποσό των 30.000 ευρώ.

Ο Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Κώστας Τασούλας ευχαρίστησε τον αρμόδιο Υφυπουργό Ενέργειας κ. Παπαγεωργίου καθώς και τη διοίκηση του ΔΕΣΦΑ για την αξιέπαινη και χρησιμότατη αυτή πρωτοβουλία.

Σημειώνεται πως ο ΔΕΣΦΑ διατηρεί διαρκή και γόνιμη συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού στο πλαίσιο της κατασκευής και επέκτασης του Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου, η οποία οδηγεί σε αρχαιολογικές ανακαλύψεις και σωστικές ανασκαφές σε πολλά μέρη της Ελλάδας από όπου διέρχονται οι αγωγοί.

Η ανακοίνωση του υπουργείου επισημαίνει ακόμη ότι ο ΔΕΣΦΑ «διατηρεί διαρκή και γόνιμη συνεργασία με το υπουργείο Πολιτισμού στο πλαίσιο της κατασκευής και επέκτασης του Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου, η οποία οδηγεί σε αρχαιολογικές ανακαλύψεις και σωστικές ανασκαφές σε πολλά μέρη της Ελλάδας από όπου διέρχονται οι αγωγοί».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δεν είναι μόνο ένας ο τάφος στην Αμφίπολη; – Ενδείξεις για αποκαλύψεις – έκπληξη στον αρχαίο τύμβο

Αρχίζουν ξανά οι ανασκαφές στον αρχαίο τάφο της Αμφίπολης – Πώς θα κινηθούν οι αρχαιολόγοι – Διεθνή δίκτυα στην περιοχή των ανασκαφών

Εκατοντάδες οι τουρίστες στον τάφο της Αμφίπολης – Ξεκινούν και πάλι οι ανασκαφές τη Δευτέρα

Ενδιαφέρον του BBC για τις ανασκαφές στην Αμφίπολη – Οκταμελές συνεργείο στέλνουν στην περιοχή οι Βρετανοί

Ειδήσεις από κάθε γωνιά της χώρας στη σελίδα “Τοπικά Νέα” του Newsit

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε