Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Δώρο ζωής από μια 59χρονη δότρια οργάνων στην Κέρκυρα

Δώρο ζωής από μια 59χρονη δότρια οργάνων στην Κέρκυρα

Ελπίδα ζωής έδωσε σήμερα η δωρεά οργάνων μίας 59χρονης δότριας από την Κέρκυρα. Η λήψη των οργάνων έγινε στο χειρουργείο του νοσοκομείου, με συντονισμό του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων και της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Γ.Ν.Κ.

Όπως ενημέρωσε ο διοικητής του Γ.Ν.Κ., Λεωνίδας Ρουμπάτης, «πρόκειται για τα όργανα μιας 59χρονης, η οποία νοσηλευόταν στη Μ.Ε.Θ. του νοσοκομείου και κατέστη εγκεφαλικά νεκρή».

Η διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου στην Κέρκυρα, εξέφρασε «τα θερμά συγχαρητήρια στην οικογένεια της εκλιπούσης, που παρά την φόρτιση και θλίψη τους έδωσαν την συναίνεση τους για να πραγματοποιηθεί η δωρεά και μετέτρεψαν την απώλειά τους σε δώρο ζωής».

«Είναι μεγάλη η ανάγκη της ευαισθητοποίησης του πληθυσμού σε σχέση με το θέμα της δωρεάς οργάνων. Η χώρα μας κατατάσσεται ουραγός σε πανευρωπαϊκό επίπεδο στο ζήτημα αυτό, ενώ οι ανάγκες είναι τεράστιες» δήλωσε ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας Λεωνίδας Ρουμπάτης, ενώ παράλληλα ευχαρίστησε και συνεχάρη το προσωπικό του νοσοκομείου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις