Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Δραγασάκης: Τι μου είπαν οι τραπεζίτες για τον ΔΟΛ [vid]

Δραγασάκης: Τι μου είπαν οι τραπεζίτες για τον ΔΟΛ [vid]

Σε αποκαλύψεις προχώρησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, με αφορμή την αναστολή λειτουργίας του ΔΟΛ.

Μιλώντας για την αρνητική αυτή εξέλιξη ο Γιαννης Δραγασάκης είπε στην τηλεόραση creta:

“Κάθε επιχείρηση που κλείνει είναι ένα τραύμα, κάθε θέση εργασίας που χάνεται είναι αρνητικό γεγονός. Όταν πρόκειται για επιχείρηση Τύπου , υπογραμμίζει την σημασία του γεγονότος. Δυστυχώς ο πρόβλημα των υπερχρεωμένων επιχειρήσεων αφορά την κοινωνία και πρέπει να συμφωνήσουμε για το πως πρέπει να αντιμετωπιστεί.”

“Σήμερα έχουμε συμφωνήσει άτυπα με τις τράπεζες, όταν μια επιχείρηση είναι υπερχρεωμένη να γίνονται ρυθμίσεις στην βάση των εξής αρχών.

Πρώτον, εάν οι υπάρχοντες επιχειρηματίες μπορούν και θέλουν να βάλουν νέα κεφάλαια τότε διευκολύνονται, ρυθμίζεται το παλιό χρέος, μπορεί και να διαγραφεί ένα μέρος του και με τα νέα χρήματα και ένα αξιόπιστο επιχειρησιακό σχέδιο η επιχείρηση μπορεί να προχωρήσει. Στην περίπτωση του ΔΟΛ, αυτό δε συνέβη.” , συνέχισε ο ίδιος.

“Πρέπει να αποκαλύψω πως στις συζητήσεις που είχα με τραπεζίτες από πρόπερσι, μου είχαν πει πως είχαν προειδοποιήσει την συγκεκριμένη επιχείρηση ήδη από το 2010 πως η βιωσιμότητα της έπασχε και έπρεπε από τότε να είχαν παρθεί μέτρα. Δυστυχώς δεν επάρθησαν και οι εργαζόμενοι πληρώνουν τα αποτελέσματα.”, τόνισε. 

“Δεύτερον, εάν ο υφιστάμενος μέτοχος δε μπορεί  να βάλει κεφάλαια , οι τράπεζες αναζητούν νέο επενδυτή. Εάν υπάρξει και μπορεί να προχωρήσει τότε η επιχείρηση μέσω αλλαγών επιβιώνει, όπως στην περίπτωση Μαρινόπουλου.”, πρόσθεσε.

Και κατέληξε: “Τρίτον, αν πάμε σε διαγραφές χρεών , οι επιχειρηματίες που απαλλάσσονται θα είναι υπό έλεγχο για να διαπιστωθεί εάν έχουν χρήματα σε Ελλάδα ή εξωτερικό”.

Πηγή: cretalive

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε