Παρασκευή, 29 Μαρ.
22oC Αθήνα

Δράμα: Ανθρώπινες ζωές κορώνα γράμματα – Διακινητές μεταναστών δεν είχαν ούτε δίπλωμα οδήγησης

Δράμα: Ανθρώπινες ζωές κορώνα γράμματα – Διακινητές μεταναστών δεν είχαν ούτε δίπλωμα οδήγησης

Συνελήφθησαν χθες (01-10-2021), στους νομούς Δράμας και Ροδόπης, από αστυνομικούς, δύο αλλοδαποί διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, χθες το μεσημέρι, σε αγροτική οδό της Δράμας, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Παρανεστίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δράμας συνέλαβαν έναν αλλοδαπό διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει, παράνομα, στην ενδοχώρα 4 μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο δράστης αρχικά δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών στην Εθνική Οδό Ξάνθης – Δράμας και ανέπτυξε ταχύτητα ενώ στη συνέχεια ακινητοποίησε το όχημα και συνελήφθη. Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι για το παραπάνω αυτοκίνητο είχε δηλωθεί κλοπή την 27-9-2021 σε αστυνομική υπηρεσία της Αττικής.

Στη δεύτερη περίπτωση, χθες το απόγευμα, στο ύψος του οικισμού Βραγιάς Ροδόπης, αστυνομικοί της Ειδικής Επιχειρησιακής Ομάδας Επέμβασης του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης αστυνομικοί συνέλαβαν τον δεύτερο διακινητή, διότι μαζί με έναν ακόμη συνεργό του ο οποίος αναζητείται, οδηγώντας δύο φορτηγά αυτοκίνητα μετέφεραν παράνομα στην ενδοχώρα 8 μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι οι δύο διακινητές στερούνται άδειας ικανότητας οδήγησης. Κατασχέθηκαν τα παραπάνω οχήματα. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενεργούν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Παρανεστίου Δράμας και Σαπών Ροδόπης.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις