Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Δράμα: Εδώ εκτέλεσε τον διαρρήκτη ο ηλικιωμένος – Ο πρώτος φόνος, η αθώωση και το δεύτερο έγκλημα

Δράμα

– Η αυτοδικία σε επανάληψη στη Δράμα
– Ηλικιωμένος κοσμηματοπώλης εκτέλεσε τα ξημερώματα διαρρήκτη
– Είναι το δεύτερο έγκλημα που διαπράττει ο ηλικιωμένος
– Το 1996 είχε σκοτώσει σε έγκλημα «καρμπόν» και δεύτερο διαρρήκτη σε ανταλλαγή πυρών
– Δείτε φωτογραφίες από το σημείο φονικού στον Άγιο Αθανάσιο

Για δεύτερη φορά στη ζωή του ο ηλικιωμένος «τιμωρός» από τη Δράμα κατέληξε στην αυτοδικία. Τα ξημερώματα, ο 79χρονος κοσμηματοπώλης, όταν αντιλήφθηκε ότι στο κατάστημα που διατηρεί κάτω από το σπίτι του, δύο άνδρες επιχειρούσαν διάρρηξη, έκανε ότι είχε κάνει και 21 χρόνια πριν.

Πήρε την καραμπίνα, σημάδεψε από το μπαλκόνι και πυροβόλησε τον 29χρονο Έλληνα. Ο διαρρήκτης σωριάστηκε νεκρός, ενώ ο συνεργός του πανικόβλητος το έβαλε στα πόδια.

Οι γείτονες κάλεσαν την αστυνομία που βρήκε τον ηλικιωμένο με το όπλο στα χέρια.

Ο ηλικιωμένος συνελήφθη και κρατείται. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία και παράβαση του νόμου περί όπλων. Ο 79χρονος θα οδηγηθεί στην Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Δράμας, ενώ την προανάκριση για το έγκλημα ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Δράμας.

«Ήμουν σε άμυνα»

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Alpha o 79χρονος ισχυρίζεται στις αρχές ότι δεν ήθελε να σκοτώσει τον 29χρονο. Όπως λέει, οι διαρρήκτες «είχαν μαζί τους κάτι σαν όπλο» το οποίο όπως λέει το έστρεψαν εναντίον του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αργυροχρυσοχόος πυροβόλησε από το μπαλκόνι του σπιτιού του και ότι από τα μέχρι τώρα στοιχεία δεν προκύπτει ότι οι δύο διαρρήκτες οπλοφορούσαν ή ότι τον απείλησαν με οποιονδήποτε τρόπο.

Το έγκλημα – καρμπόν

Όπως αποκάλυψε το seleo, δεν είναι η πρώτη φορά που ο ηλικιωμένος γίνεται αρνητικός πρωταγωνιστής σε περιστατικό αυτοδικίας.

Είχε ξανασκοτώσει με παρόμοιο τρόπο το 1996. Οι ομοιότητες των δύο εγκλημάτων σοκάρουν. Και τότε ο ηλικιωμένος είχε σκοτώσει, πυροβολώντας με καραμπίνα πάλι από το μπαλκόνι έναν ακόμα διαρρήκτη.

Δράμα
Ο δράστης το 1996 όταν περιέγραφε πώς έγινε το πρώτο έγκλημα – φωτό από Alpha

Πριν από 21 χρόνια όμως οι διαρρήκτες είχαν ανοίξει κι εκείνοι πυρ (κάτι που δεν συνέβη χθες) και ο ηλικιωμένος υποστήριξε και τότε ότι βρισκόταν σε άμυνα. Έτσι το δικαστήριο τον αθώωσε…

Δείτε στο βίντεο του Alpha το χρονικό του εγκλήματος αλλά και τι δήλωνε ο 58χρονος τότε δράστης για το πρώτο φονικό:

Δείτε φωτογραφίες από το σημείο που έγινε το φονικό στη Δράμα:

Με πληροφορίες από: Alpha, seleo – φωτό: life-events

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις