Παρασκευή, 26 Απρ.
20oC Αθήνα

Δράμα: Πυρετώδεις προετοιμασίες για την ταινία «Tin Soldier» με Ρόμπερτ Ντε Νίρο και Τζέιμι Φοξ

Δράμα: Πυρετώδεις προετοιμασίες για την ταινία «Tin Soldier» με Ρόμπερτ Ντε Νίρο και Τζέιμι Φοξ
Φωτογραφία αρχείου ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες στην Περιφερειακή Ενότητα Δράμας για την έναρξη των γυρισμάτων της νέας Χολυγουντιανής ταινίας με τίτλο «Tin Soldier» στην οποία μετέχουν οσκαρικά κινηματογραφικά αστέρια της μεγάλης οθόνης όπως ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο και ο Τζέιμι Φοξ.

Σύμφωνα με όσα μετέφερε στο GRTimes ο αντιπεριφερειάρχης Δράμας, Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ, χθες τις περιοχές όπου θα διεξαχθεί μέρος των γυρισμάτων της ταινίας επισκέφθηκαν ο υπεύθυνος της εταιρείας παραγωγής στην Ελλάδα και location manager, Θανάσης Θαλασσινός, ο διευθυντής φωτογραφίας, Carlos Veron και ο production designer, Crispian Sallis.

«Τα γυρίσματα που αναμένεται να ξεκινήσουν τέλη Μαΐου και θα ολοκληρωθούν στα μέσα Ιουλίου, θα γίνουν σε κάποια κομβικά σημεία της περιοχής τα οποία και θέλουμε να αναδείξουμε. Συγκεκριμένα, τα σημεία αυτά είναι το Καπνολογικό Ινστιτούτο Δράμας, το Σπήλαιο των Πηγών του Αγγίτη (Μααρά) στο δήμο Προσοτσάνης, στο φράγμα της ΔΕΗ στην Πλατανόβρυση και στη γέφυρα του ποταμού Νέστου στο δήμο Παρανεστίου» σημειώνει στο GRTimes ο κ. Παπαεμμανουήλ.

Ο τελευταίος σε ερώτηση για το αν αναμένονται το επόμενο διάστημα και οι μεγάλοι αστέρες του Χόλυγουντ, που συμμετέχουν στην ταινία, όπως ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο και ο Τζέιμι Φοξ, απάντησε: «Ναι είναι αλήθεια, πιστέψτε το, θα έρθουν. Για τις ανάγκες των γυρισμάτων της ταινίας μάλιστα, έχουν κλειστεί εξ ολοκλήρου δύο ξενοδοχειακές μονάδες που θα φιλοξενήσουν τους ηθοποιούς, τους παραγωγούς και τους συντελεστές. Οι άνθρωποι ήρθαν, είδαν και τους ενημερώσαμε ότι θα τους παρέχουμε κάθε στήριξη. Οτιδήποτε κι αν χρειαστεί. Η Δράμα μπαίνει πλέον για τα καλά στο κινηματογραφικό χάρτη».

Παραγωγή ύψους 40-50 εκατομμυρίων δολαρίων

Η συμμετοχή γνωστών αστέρων του Χόλυγουντ προϋποθέτει και μεγάλο μπάτζετ παραγωγής, το οποίο όπως εξομολογείται ο αντιπεριφερειάρχης Δράμας στο GRTimes, «ανέρχεται περίπου στα 40 – 50 εκατομμύρια δολάρια». «Η προεργασία για την υλοποίησή της, δεν ξεκίνησε τώρα. Οι σχετικές άδειες από τα αρμόδια υπουργεία και τις κρατικές υπηρεσίες όπως η ΔΕΗ και το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, έχουν εκδοθεί από τον Οκτώβριο του 2021. Από τότε ξεκίνησε η σχετική αλληλογραφία, ώστε σήμερα να είμαστε πανέτοιμοι. Νοιαζόμαστε για τον τόπο μας, θέλουμε να τον αναδείξουμε και αυτός είναι ένας άξιος τρόπος για να το κάνουμε. Εάν δε, κινηθούμε και έξυπνα, θα είναι μόνο η αρχή» συμπληρώνει ο κ. Παπαεμμανουήλ.

Να σημειωθεί, ότι κατά την επίσκεψη των παραγωγών και των συντελεστών της ταινίας στα σημεία όπου θα πραγματοποιηθούν τα γυρίσματα, εκτός από τον αντιπεριφερειάρχη, στη συνάντηση μετείχε τόσο ο Αστυνομικός Διευθυντής Δράμας, Αθανάσιος Σέρτης όσο και ο Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δράμας, Ιωάννης Αραμπατζής. «Ζητήθηκε από τους ανθρώπους της ταινίας η συνδρομή τόσο της Αστυνομίας, όσο και της Πυροσβεστικής, για την πραγματοποίηση των γυρισμάτων, οπότε η παρουσία τους ήταν αναγκαία» υπογράμμισε ο κ. Παπαεμμανουήλ.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις