Παρασκευή, 29 Μαρ.
20oC Αθήνα

Ελεύθερος (ξανά) ο οδηγός που σκότωσε γιαγιά και εγγονάκι στο Αίγιο

Ελεύθερος (ξανά) ο οδηγός που σκότωσε γιαγιά και εγγονάκι στο Αίγιο

Σήμερα απολογήθηκε για το δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή σε γιαγιά και εγγόνι.
Τι περιλαμβάνει το κατηγορητήριο σε βάρος του.
Πώς εξηγεί ο δικηγόρος του Α. Κούγιας το σκεπτικό της απόφασης να μείνει ελεύθερος.
Του απαγόρευσαν να οδηγεί μέχρι να γίνει η δίκη…

Για ακόμα μια φορά, οι συγγενείς των θυμάτων, πληροφορούνται σήμερα ότι ο 28χρονος σημαιοφόρος του Πολεμικού Ναυτικού, που σκότωσε και εγκατέλειψε με το αυτοκίνητο του την 67χρονη γυναίκα και τον ενός έτους εγγονό της, είναι ελεύθερος να επιστρέψει στο σπίτι του, σα να μην έχει συμβεί η τραγωδία…

Αν και σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 28χρονος οδηγός είναι ο αποκλειστικός υπαίτιος για το θάνατο γιαγιάς και εγγονού, στις Καμάρες Αιγιαλείας, αποφασίστηκε ξανά να μη μπει στη φυλακή.

Θυμίζουμε ότι σε βάρος του, ασκήθηκε ποινική δίωξη με τις διατάξεις του νέου Ποινικού Κώδικα για το κακούργημα της επικίνδυνης οδήγησης στο οποίο απειλείται κάθειρξη τουλάχιστον 10 ετών όταν επέρχεται θάνατος, καθώς επίσης για τα πλημμελήματα της εγκαταλείψεως του χώρου του ατυχήματος και της οδηγήσεως υπό την επήρεια αλκοόλ.

Κούγιας: Υπάρχει νομικό κενό

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του δικηγόρου του Αλέξη Κούγια “σήμερα, μετά την βελτίωση του προβλήματος υγείας που αντιμετωπίζει ο εντολέας μας, απολογήθηκε…”

Ο ίδιος ο Αλέξης Κούγιας μαζί με τον συνάδελφό του Ιωάννη Σαμέλη “που παρέστησαν στην απολογία του, υποστήριξαν ως κύριο επιχείρημα προς αντίκρουση της κύριας κακουργηματικής κατηγορίας, ότι στο άρθρο με το οποίο κατηγορήθηκε ο εντολέας μας και για το οποίο προβλέπεται προσωρινή κράτηση, υπάρχει σοβαρό νομοθετικό κενό, το οποίο μάλιστα η νέα ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης προσπαθεί να καλύψει φέρνοντας νέα συμπληρωματική νομοθετική ρύθμιση, την οποία έχει ήδη θέσει προς διαβούλευση, όπως έχει ήδη αναρτηθεί επισήμως”.

Και η ανακοίνωση συνεχίζει: “Μετά την απολογία του ο εντολέας μας, κατά την κρίση μας υποχρεωτικά λόγω αυτού του νομοθετικού κενού, έμεινε ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους 1) της απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, 2) της εμφάνισης στο Α.Τ και 3) της απαγόρευση οδήγησης μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης”.

Επιμένουν στην εξωδικαστική λύση

Στην ίδια ανακοίνωση, αναφέρεται ότι η πλευρά του οδηγού, επιμένει να ζητάει από την οικογένεια των θυμάτων να τα βρουν εξωδικαστικά. Κάτι, που η οικογένεια ωστόσο, έχει πει σε δηλώσεις της, ότι δεν επιθυμεί.

“Υπενθυμίζουμε ότι η εντολή που έχουμε λάβει από τον δράστη και το οικογενειακό του περιβάλλον, είναι να κάνουμε τα πάντα, ώστε να επιτευχθεί εξωδικαστική λύση, η οποία και θα απαλύνει την ταλαιπωρία και τον πόνο κατά το δυνατόν των συγγενών των θυμάτων λόγω της τραγωδίας που τους συνέβη” καταλήγει η ανακοίνωση από το γραφείο του Αλέξη Κούγια…

Το χρονικό της τραγωδίας

Το ημερολόγιο έδειχνε 25 Αυγούστου 2019 όταν η οικογένεια στο Αίγιο, βυθίστηκε στο πένθος…

Λίγες ημέρες μετά τη βάπτιση του μικρού αγοριού, που με πολλή κόπο -και μετά από πολλές εξωσωματικές- είχαν αποκτήσει οι γονείς του, η 67χρονη γιαγιά του, το έβγαλε βόλτα με το καροτσάκι του.

Όμως, δεν πρόλαβε καλά καλά να βγει από το σπίτι, όταν συνέβη η τραγωδία…

Το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 28χρονος χτύπησε με μεγάλη ταχύτητα γιαγιά και εγγόνι, σκοτώνοντάς τους στον τόπο. Στη συνέχεια, ο οδηγός έφυγε από τον τόπο του δυστυχήματος, για να συλληφθεί αργότερα στη θάλασσα… Κάποιοι είπαν ότι προσπαθούσε να ξεφύγει από τους αστυνομικούς με σκάφος, κάποιοι άλλοι ότι κρυβόταν μέσα σε βάρκα ενώ οι δικηγόροι του υποστήριξαν ότι πήγε στη θάλασσα για να αυτοκτονήσει.

Όπως και να χει, από εκείνη την ημέρα μέχρι σήμερα, ο άνθρωπος αυτός κυκλοφορεί ελεύθερος, προκαλώντας πολλά και ποικίλα σχόλια για την υπόθεση…

 

Δυτική Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις