Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Φωτιά Αχαϊα: “Προσπάθησαν να κάψουν το χωριό μας – Είδαν τον εμπρηστή μέσα στο σκοτάδι”

Φωτιά Αχαϊα: “Προσπάθησαν να κάψουν το χωριό μας – Είδαν τον εμπρηστή μέσα στο σκοτάδι”

Η φωτιά στην περιοχή Άρλα στην Αχαϊα είναι έργο εμπρηστών, σύμφωνα με μαρτυρίες. Στο… κόκκινο η Δυτική Αχαΐα λόγω των ισχυρών ανέμων.

Μια ανάσα από τα σπίτια έφτασε το βράδυ της Πέμπτης η φωτιά στην περιοχή Άρλα της Αχαϊας. Όπως αναφέρει ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαίας, Χρήστος Νικολάου, πρόκειται για έργο εμπρηστών.

Όπως ανέφερε ο ίδιος, κάτοικοι της περιοχής είδαν έναν άνδρα να κινείται ύποπτα μέσα στο σκοτάδι, πολύ κοντά μάλιστα στο σημείο που ξέσπασε η φωτιά.  Η αστυνομία έχει συλλέξει όλα τα απαραίτητα στοιχεία και διενεργεί έρευνα, προκειμένου να εντοπίσει αυτόν τον άνδρα. Πάντως οι κάτοικοι στην Άρλα βρίσκονται σε ετοιμότητα για κάθε ενδεχόμενο.

φωτιά

Σήμερα, ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαίας Χρήστος Νικολάου κάλεσε σε έκτακτο συντονιστικό όλους τους αρμόδιους φορείς προκειμένου να λάβουν μέτρα για την πρόληψη πυρκαγιών στην περιοχή τους.  Η Δυτική Αχαΐα βρίσκεται στο “κόκκινο” λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή. Προτεραιότητα όλων αποτελεί η διαφύλαξη των οικισμών στα Σανταμέρι και ευρυτερα αλλά και το δάσος ανεκτίμητης αξίας στην Στροφυλλιά.

Ο Διοικητής της Πυροσβεστικής στην ΒΙΠΕ Ανδρέας Στεμπίλης ζήτησε από όλους περιπολίες ενώ δήλωσε πως όλες οι υπηρεσίες βρίσκονται σε ετοιμότητα για παν ενδεχόμενο.

Με πληροφορίες από το tempo24.news

Δυτική Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις