Σάββατο, 20 Απρ.
15oC Αθήνα

“Κανένας άνθρωπος χωρίς σπίτι”- Διαμαρτυρία στην Πάτρα για τους πλειστηριασμούς [vid]

“Κανένας άνθρωπος χωρίς σπίτι”- Διαμαρτυρία στην Πάτρα για τους πλειστηριασμούς [vid]
ΦΩΤΟ από το PatrasTimes

Αρχικά, έγινε το μεσημέρι συγκέντρωση ομάδας αναρχικών, αντιεξουσιαστών, συλλογικοτήτων και φοιτητών, οι οποίοι για μία ακόμα Τετάρτη θέλησαν να αποκλείσουν δύο συμβολαιογραφικά γραφεία , εμποδίζοντας την διεξαγωγή ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

Σε επιφυλακή ήταν η αστυνομία, μετά και τα επεισόδια που σημειώθηκαν την περασμένη Τετάρτη.

Οι διαδηλωτές στη συνέχεια έκαναν πορεία για να φτάσουν έξω από δύο συμβολαιογραφεία επί της οδού Βότση, όπου θα γίνονταν ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί. Σύμφωνα με ανακοίνωση που έχει αναρτήσει στο athens.indymedia.org η αναρχική ομάδα “Δυσήνιος Ίππος”:

“…Ο μόνος δρόμος για να καταφέρουμε να απαντήσουμε στην επίθεση που εξαπολύουν το κράτος, οι τράπεζες και τα αφεντικά είναι ο δρόμος των κοινωνικών και ταξικών αγώνων. Οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι νεολαίοι, ντόπιοι και μετανάστες, γνωρίζοντας τις πραγματικές τους ανάγκες, πρέπει να πάρουν τη ζωή στα χέρια τους, να οργανωθούν και να αγωνιστούν, συλλογικά, αυτοοργανωμένα και αδιαμεσολάβητα, μακριά από κάθε λογής διαμεσολάβηση και παραγοντισμούς…

ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΧΩΡΙΣ ΣΠΙΤΙ”

Λίγο πριν τις 15:00 ολοκληρώθηκε  ο αποκλεισμός δύο συμβολαιογραφείων της Πάτρας. Οι συγκεντρωμένοι για μία ακόμα Τετάρτη διαμαρτυρήθηκαν για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς φωνάζοντας συνθήματα ενάντια στην κυβέρνηση, ζητώντας κανένα σπίτι να μην περάσει στα χέρια τραπεζίτη.

Πηγή: PatrasTimes

 

 

Δυτική Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις