Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Μεγάλη φωτιά στην Ηλεία! Πηγαίνουν αεροσκάφη από την Ελευσίνα

Μεγάλη φωτιά στην Ηλεία! Πηγαίνουν αεροσκάφη από την Ελευσίνα
ΦΩΤΟ από το tempo24

Δυο καναντέρ και ένα Σούπερ Πούμα πηγαίνουν από την Ελευσίνα στο δάσος της Στροφυλιάς, για να βοηθήσουν στην κατάσβεση της φωτιάς.

Η πυρκαγιά είναι πολύ μεγάλη, με πολλές εστίες και οι άνεμοι είναι δυνατοί. Ξέσπασε νωρίτερα στο Δάσος της Στροφυλιάς, στο ύψος του Κουνουπελίου Ηλείας.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία, αναφέρεται σε επικίνδυνη πυρκαγιά, αφού στη περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι. Μέχρι να φτάσουν τα εναέρια μέσα, μάχη με τις φλόγες δίνουν 18 οχήματα της Πυροσβεστικής με πάνω από 30 άνδρες, από Ηλεία και Αχαΐα ενώ στην περιοχή, πηγαίνει και ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας

Η φωτιά ξέσπασε στις 16:00 το απόγευμα, στη δασική έκταση.

Όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, «είναι μία από τις μεγαλύτερες φωτιές και το πύρινο μέτωπο καίει ένα σπάνιο οικοσύστημα, μέσα σε προστατευόμενη περιοχή».

Παράλληλα, ο περιφερειάρχης τονίζει «έχω ζητήσει να επιχειρήσουν εναέρια μέσα, διότι χωρίς την συνδρομή τους δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί η φωτιά, με δεδομένο ότι είναι δύσκολες οι καιρικές συνθήκες.»

Πηγή: tempo24

 

Δυτική Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις