Σάββατο, 22 Ιουν.
34oC Αθήνα

Πάτρα: Το 70% των διπλωμάτων που αφαιρούνται είναι για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ

αλκοολ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Περίπου 50 διπλώματα οδήγησης αφαιρούνται κάθε μήνα από την Τροχαία, με το 70% αυτών να αφορά οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, 27% να σχετίζεται με ανασφάλιστα οχήματα και 3% για παράβαση του κόκκινου σηματοδότη.

Τα στοιχεία αυτά γνωστοποιήθηκαν στον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα, κατά την επίσκεψή του στη Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών Αχαΐας. Μάλιστα, όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο περιφερειάρχης, «η αφαίρεση διπλωμάτων από νεαρά άτομα γιατί οδηγούσαν έχοντας καταναλώσει αλκοολούχα ποτά σε αυτή την έκταση είναι ένα ανησυχητικό μήνυμα, που πρέπει να ενεργοποιήσει όλους μας».

Όσον αφορά στην λειτουργία της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών ο Απόστολος Κατσιφάρας είπε ότι «η παραλαβή των νέων διπλωμάτων οδήγησης γίνεται πλέον σε ένα μόλις μήνα, όταν στο παρελθόν απαιτείτο χρονικό διάστημα τουλάχιστον έξι μηνών».

Επίσης, όπως ενημερώθηκε ο περιφερειάρχης, κάθε μήνα 700-800 πολίτες δίνουν εξετάσεις για απόκτηση διπλώματος οδήγησης και γίνονται περίπου 50 αναθεωρήσεις διπλωμάτων. Ακόμη, ο Απόστολος Κατσιφάρας επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του δημοσίου ΚΤΕΟ, όπου σύμφωνα με τα στοιχεία, καταγράφεται αύξηση κατά 20% στον έλεγχο των οχημάτων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δυτική Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις