Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Πάτρα: Ελεύθερος ο 40χρονος φανοποιός για την δολοφονία στο συνεργείο

Πάτρα: Ελεύθερος ο 40χρονος φανοποιός για την δολοφονία στο συνεργείο

Ελεύθερος είναι ο 40χρονος φανοποιός που σκότωσε τον 41χρονο Κωνσταντίνο Δημόπουλο στο Νέο Σούλι, συμφωνα με απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών.

Ο 40χρονος θα πρέπει κάθε 1η και 16 κάθε μήνα θα πρέπει να εμφανίζεται στο αστυνομικό τμήμα. Ουσιαστικά το Συμβούλιο συντάχθηκε με την πρόταση του Ανακριτή.

Θυμηθείτε εδώ το σοκαριστικό βίντεο από την στιγμή της δολοφονίας.

“Είμαστε ικανοποιημένοι”

Μιλώντας στο newsit.gr,  ο δικηγόρος Άγγελος Στεργιόπουλος που ανέλαβε την υπεράσπιση του 40χρονου φανοποιού, δήλωσε ικανοποιημένος από την εξέλιξη.

Ο δικηγόρος ανέφερε τους λόγους που οδήγησαν το συμβούλιο στη δικαίωση του πελάτη του, αλλά και στο αίσθημα της ανακούφισης που ένιωσε ο 4χρονος φανοποιός την ώρα της ανακοίνωσης της απόφασης.

“Μετά την διαφωνία που είχε προκύψει μεταξύ εισαγγελέως και ανακρίτριας το συμβούλιο πλημμελειοδικών εξέτασε την διαφωνία και τελικά τάχθηκε υπέρ της ανακρίτριας και του κατηγορούμενου. Έκρινε λοιπόν ότι πρέπει να αφεθεί ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης από την χώρα και της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα κάθε πρώτη και δεξαέξι του μηνός. Θεωρώ ότι η απόφαση αυτή δικαίωσε τον πελάτη μου, ο οποίος είναι ένας άνθρωπος συνεσταλμένος και συνετός και με σκυμμένο το κεφάλι, άκουσε την δίκαιη αυτή απόφαση.

“Η κοινωνία αυτό ήθελε”

Θεωρώ ότι και η κοινωνία αυτό θα ήθελε” εξηγεί και προσθέτει “Ο άνθρωπος αυτός απέδειξε πως για τουλάχιστον ένα χρόνο δοκιμαζόταν από την αδιαφορία κάποιων οργάνων της κοινωνίας, τα οποία θα έπρεπε να είχαν φροντίσει και να είχαν εξετάσει την περίπτωση του θύματος. Οι ισχυρισμοί του κατηγορούμενου, μαζί με το αποδεικτικό υλικό μέσα από μηνύσεις, καταγγελίες, προβλήματα, φθορές στην περιουσία του και απειλές, που καταφέραμε να συγκεντρώσουμε ήταν αυτά που οδήγησαν στην απόφαση αυτή. Ο πελάτης μου σ αυτή την φάση δικαιώθηκε χωρίς να σημαίνει πως για την πράξη του αυτή δεν ευθύνονται κάποιοι άλλοι”.

Όσο για το τι θα συμβεί νομικά από εδώ και στο εξής ο Άγγελος Στεργιόπουλος είπε “Αυτό που θα περιμένουμε τώρα είναι ένα νέο βούλευμα, το οποίο είτε θα είναι παραπεμπτικό σε δίκη είτε όχι. Αυτό θα κριθεί από ένα άλλο συμβούλιο, που θα δει την δικογραφία ξανά και θα αποφασίσει. Δεν είναι κάτι άμεσα, θεωρώ όμως πώς μέσα στο 2020 θα έχει αποφασιστεί”.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΑΝΟΣ ΜΑΚΡΟΓΑΜΒΡΑΚΗΣ, με πληροφορίες από: tempo24.gr

Δυτική Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις